Thursday, November 13, 2014

haiiiiii

Yuhuuu. ade lg ke org bace ni? hehe.. tak kisah lahh. terasa mcm nak menaip plak.

banyak nye bende nak cite. ingat lagi ke kat anak dara mak tu. soon to be kakak. auwww..oh last entry pasal medina patah kaki kan. alhamdulillahhh.. settled sume dah. lepas kes tu, aku ada failkan saman kat pakcik tu. pasal hal anak jgn bwat maen2 ye. aku serius. tak kisah la kau sape tp plsss. jgn ingat aku nak berdiam diri kalau psl anak. sume mak2 pun mesti ade feeling mcm ni. dipendekkan cerita kes tu dah settled dan kiteowg pun dapat dah tuntutan yg berpatutan. walaupun tak semua tapi at least dpt bg pengajaran kat pakcik tu dan anak die dan keluarga die lah. ok. abes cite tu taknak ingat lg dah.

anak dara sangat kan. nak cite ape ek. haa medina ni aku dah anta tadika dah awal taun ni. fuhhh bkn senang nak decide nak anta pre school mane. byk pro n con yg kiteowg lakibini kene pk. google punye google, survey punye survey kiteowg decide anta kat Tadika Arina kat presint 9. dah hampir setahun medina g tadika tu kiteowg rase kteowg buat pilihan yg tepat dan inshaAllah taun depan akan continue lg kat tadika tu. nmpk medina pun seronok sgt kalau nak g tadika. seap ade bff kauuu. ok pastu ape lg ekk. mcm byk nyeee nak cite tatau nak start mcm mane. hahaha.

ok life lakibini pulak. hehe. poyo. alhamdulillah aku bahagia sgt skang ngan rafiq. gadoh baik gadoh baik. haha. iee tak reti lah nak menaip mcm mane tp nak cite. haa cenggitu. paham tak. hehe.


sebab aku suke gambo ni so aku nak letak yg ni. hehe. moga kiteowg kekal bahagia mcm skang sampai bebile. inshaAllah sampai ke syurga. doakan yehh..

ok lah. rase intro ni dulu kot. next time cite panjang lg k. bai. muah!

Tuesday, July 9, 2013

malang tak berbau

serius. mmg tak sangka aku akan lalui semua ni.tapi aku percaya semua pun ade hikmah yg dijanji kan Allah..

aku pun tatau nak start cite ni dari mane. lame tak update blog. tp hal ni aku mmg kene update kat sini utk diri aku sendiri. aku mmg takkan lupe. takkan pernah lupe setiap satu pun ape yg berlaku start ptg tu. hmm..

24 mei 2013; cuti wesak. semua org pun excited nak balik kampung. tp seriously aku mcm berat hati sgt nak balik. padahal besfren aku nak nikah sabtu tu. selalu nye kalau balik kampung wiken jek harus petang jumaat tu tak sempat kul 5 kul 12 aku dah cabut dr ofis. tapi kali ni aku balik ari jumaat mase dah cuti tu. tu pun tengahari. kemas beg pun pagi tu. seap cakap ngan suami 'asal ek ati i berat sangat nak balik kg kali ni' suami cume jawab 'cenggitu kite balik 5ptg la' hehe. saje la tu. tapi aku mls nak layan pasaan sangat. instinct mak mak ni mmg kuat kan. banyak sangat 'kalau' dlm kepala aku skang mase tengah menaip ni.

sampai kg dalam kul 5 lebih mcm tu. sampai2 jek kiteorg pun makan lah dulu. aku seap kan nasi tuk medina skali tapi die mkn dlm sesuap mcm tu die taknak dah. cucu baru sampai umah kan. so nenek ni melayan lah bwk naik motor. mmg slalu mcm tu pun. kalau kat kg tu die suke sgt naik motor. sebelum g die seap lambai2 macam kan die lah yg paling happy ptg tu. tengah2 makan ade org dtg umah bitau mak eksiden. ya Allahh. dalam kepala aku dah terbayang medina dah. cepat2 kiteorg g tempat eksiden tu tapi dah ade orang anta mak ngan medina balik. mase kiteorg sampai umah mak ngah dukung medina. medina diam seribu bahasa tak cakap apa. tanya sakit ke tak semua tak jawab. mase die nampak aku turun dari kete cepat2 die nak peluk aku. terus sembam kan muka kat bahu. mase ni aku tengok pipi ngan dahi die dah bercalar sikit. ya Allahhh. serius berderau darah aku tgk. mcm mana die jatuh semua aku tak dapat bayang kan. mak aku cakap die tercampak keluar dari bakul motor. tanya ngan mak sape langgar. suami mmg tak puas hati lah kan tengok anak die mcm tu. kiteorg g umah orang yg langgar. suami dah mengamuk mcm ape dah. budak okay yg langgar. umur baru 14 tahun. pehh. kalau boleh putar balik mase tu. mmg aku patah2 kan kaki budak tu. menyesal aku g tahan suami dari pukul budak gemok tu. suami mase tu mmg dah lost control. tangan die dah gigil nak pukul budak tu. mase tu mak abah aku pun cube tenang kan suami termasuk aku sendiri. soh die istifar sume. mase tu aku fikir cume calar tu jek. TAPIIIIIIIII....

mak bapak budak tu pun kuajo tau. sibuk back up anak die cakap anak die bawak slow. ko dahla bawak motor sampai 3 org. pastu kat jalan straight pulak tu ko langgar mak ngan anak aku. die langgar dr belakang. korang dapat bayang kan tak? mcm mane die bleh langgar mak aku kalau die bawak slow? mmg tak logik. bukan mak aku kua simpang pun die langgar. bukan mak aku tengah kat jalan selekoh pun die langgar. jalan yg die langgar mak aku tu 200m jauh die pun bleh nampak. kompem die mmg bawak laju gile. dasar budak mat rempit. ni percaya aahh. kalau mak bapak die jenis yg duk back up anakkkk jek. kompem besar nanti tak jadi ape.mase suami aku mengamuk pandai plak ko buat drama air mata kan. tunjuk lutut ko pun luka. kalau bleh putar balik mase aku tendang2 luka kat lutut ko tu. astaghfirllahhhh.. serius aku cume manusia yg bukan kuat iman nya. aku cube terima qada' dan qadar. tapi kadang terdetik kat hati aku kenapa lah wahai budak. mak ngan anak aku yg kau langgar??!!

abes cite kat umah budak gemok tu. aku terus bawak medina g umah pak imam. sebab die langsung diam tak cakap ape. sembam kan muke kat bahu aku jek. aku soh die pandang aku pun die taknak. aku touching dah mase ni. mak aku cakap mungkin die terkejut. lepas pak imam baca kan kat ubun2 die bagi air aku raup muke. yes. mase tu lah die baru cakap. baru lah nak duduk kat riba aku. kalau tak mase aku duduk pun die nak sembam kan muka kat bahu. minum air langsung taknak. alhamdulillah. balik dari umah pak imam die nak minum air. bila aku tanya 'medina sakit kat mana? tunjuk mommy' die cakap 'sakit' sambil tangan tunjuk bawah. aku selak2 baju die sume takde ape. tapi aku mmg nak bawak die g spital aku nak check die takut ade pape kan. on the way pegi tu aku tau dah. something wrong kat kaki die. sebab nya die soh aku pegang peha die jangan lepas. die mengadu 'sakit..sakit' wei hati mane tak pilu wei. petang tu die pakai short atas lutut. aku boleh terase kaki die dah membengkak. sebelah peha die, seluar masih longgar. sebelah kaki yg sakit tu, seluar die jadi ketat dah.

sampai jek spital g kat emergency. mase nurse tanya2 tu die ckp 'ni macam patah jek ni' dieowang standby nak bwat xray. bile doktor tgk die ckp 'ni ada keberangkalian patah ni' ya Allahhh. mase tu aku cume mampu berdoa jek. jangan lah sampai patah. tapi bile dah xray.... memang patah. hancur luluh hati aku mase tu. lagi2 tengok gambar xray tu. patah dua terus. orang panggil ape. patah tebu. ntah aku tatau. tapi mase tau kaki die patah. hati aku remuk seribu. aku ngan suami menangis kat bilik xray tu. mase ni medina dah kua dr bilik xray. anak yang kiteorg tatang bagai minyak yg penuh ni boleh patah kaki sekelip mata jek gara2 kecuaian orang lain. astaghfirllah'al azimmmm..nape lah begitu berat dugaan yang menimpa kami ni ya Allahhh. tapi aku kene kuat. kene kuat utk medina. aku takkan tunjuk sedih depan die. aku tau aku lah orang penting dalam hidup die. die mengharap kat aku ngan suami. kalau kiteorg tak kuat. macam mane medina nak kuat T_____________T

lepas dapat kan advice dari pakar die suggest g kpj kl. kat kpj kluang takde pakar tulang kanak2. die deal kan seap2 ngan doktor pakar tulang kpj kajang tuk refer kes medina. ape2 yang terbaik utk awak sayang. mlm tu jugak balik kl. sampai kl, doktor cakap bwat operation esok hari nye. so mlm tu betiga lah kiteorg tido spital. tp mmg 3 4 minit medina tejage mcm tesentak pahtu nanges kejap2. die mengantuk tu. tp bile dah nyenyak tesentak tegerak kaki, terus menangis. pastu tido balik. sian anak mommy. mcm tu lah sampai pagi. okay nak cite yg medina ade 2 pilihan either simen or masuk besi. of kos lah kiteorg nak simen kan. walaupun kesian kat die takleh gerak kan kaki n ade possibility gatal sume tp lebih baik dr operation yang kompem2 besi tu kene kua kan balik kan. tapiii bile doktor dtg pg tu die terang kan segala pro n kon. masalah nya kalau simen, dieowg akan simen dr pinggang. gile???! kencing berak sume mcm mane kan? pastu medina tu plak peringkat umur yg kire mcm dah besar compare ngan baby br setaun ke setaun lebih tu. klo baby dieowg mmg akan simen terus. takyah operate2. bile simen dr pinggang ni dieowg akan buat lubang kt tgh2 tp stillll takleh nak pakai pampers secara proper lah kannn. Allahhhh. doktor advise bwat operation. so lepas amek kire pendapat family sume, takpelah. terus kan jelah operation. tak sanggup rase nya nak bia anak terlantar 2 3 bulan kaki besimen takleh duduk. mmg takleh duduk sebab simen dr pinggang. macam2 dalam kepala aku mase tu. rase tak percaya dah lepas stage yang plg sukar rase nye dalam idup. nak tunggu operation tu bejalan pun neves die lebih dr nak besalin. kalau lah kroang bleh rase ape aku rase...

petang tu proceed operation dalam kul 3 macam tu. mmg agak lambat sket sbb ade masalah teknikal psl besi yg nak dimasukkan kat kaki medina tu. air mata yang aku tahan2 dari jatuh depan medina mmg tak tahan sangat mase ni. aku kalah jugak nangis depan medina. sorry sayang. dahla sebelum operate kene puase, die dah mintak susu mase pes time aku tak bagi, pahtu sejam dua lepas tu die mtk lg, aku baru nak pujuk, nurse dah datang nak bawak die ke ot. tak sempat reda die nye nanges. rase besalah sgt mase tu. odw nak ke bilik ot die dah stop nanges. aku dapat teman sampai ke bilik ot. sampai lah die kene bius. ya Allahhh. aku bukannya manusia yang kuat semangat. tapi aku kene kuat untuk medina. tak pernah aku sesedih mase sedih nak lepas kan medina dalam bilik ot tu. meraung aku menangis kua dr bilik ot bile medina dah dibius kan. sempat aku kucup dahi die 2 kali T______T kua dr bilik tu suami pun ngah menangis. ahh sudahhh. lagi aku tak tahan. suami lah penguat semangat aku mase ni. mak, abah, kak ap, abg nik ngan anak buah aku semua tunggu medina masuk bilik ot. family metua pun semua datang sebelum medina nak operate. dieowang lah yg buat kami suami isteri kuat. terima kasih semua. terima kasih sangat. ade jugak kawan2 yg datang sebelum n selepas medina operate. rase terharu sangat. ramai sayang medina. medina kene kuat. mase ni aku nak update pape kat fb ngan instagram pun takleh sbb bile bace komen jek pun air mate aku dah berjurai. tapi aku bace setiap satu yg bagi kate semangat.

alhamdulillahhhh semuanya berjalan ngan lancar. medina operate dlm 2 jam mcm tu. lega rase nye. lepas operate pun takde muntah2 teruk. demam pun takde sangat. sket2 jek naek 36. esok nye dapat tgk xray. mase tu aku rase kerdil sangat. tak benti2 aku bedoa ngan Allah. aku rase medina mmg anak yg kuat semangat. kalau aku yg ade kat tempat medina pun aku tak rase aku sekuat tu. aku mmg 24 jam ngan die. daddy die pun same. kalau salah sorg takde cepat2 die soh dtg blek. manja kannnn. hehehe. 3 hari lepas tu die dapat kua dr spital. skali lagi aku bersyukur. semuanya dipermudah kan. aku amek cuti sebulan nak jage die. aku rase puas ati sgt bile die depan mata. bukan taknak percaye pengasuh. tapi aku sendiri yg mmg nak die depan mate. korang mesti faham pasaan mak2 mcm mane kannn.

ari petama lepas operate. alhamdulillahh selera makan n tido pun dah tak tekejut2 lepas operate. syukurrr

medina balik umah tu die cume duduk setempat. main pun setempat. aku bawak kua menan ape yg die nak main. besepah la depan tv tu menan die jek. haha. tapi takpe pun. mase tu aku mcm sedih tgk die takleh jln. tapi aku pecaye semua ade hikmah nye. lepas 2 minggu lebih, die bleh gerakkan badan die g tempat lain. aku risau gak memule. tapi doktor kate bia jek die nak bwatpe as long as bkn kite yg soh. bile die bwat makna nye tak sakit lah tu. ok. lega rasenye. aku ingat lagi lepas 3 minggu dr operate, medina start boleh merangkak. menangis aku mase nmpk die merangkak. feeling die tak boleh nak kate. lebih excited dr tgk die merangkak mase petama kali time baby2 dulu. SERIUS. hari ahad die boleh merangkak, hari selase die boleh jln dah. kuat kan semangat medina? doktor estimate die boleh jln 2 3 bulan lepas operate tp die 3 minggu 3 hari dah boleh jln dah. takde ape yg lebih menggembirakan aku dari tgk die boleh bejalan mcm biase balik. kebetulan cuti aku pun lg seminggu mmg sedang elok medina dah boleh jln bile aku naek keje. taklah ssh hati aku nak tinggal kn die ngan org lain. medina mmg tak pernah menyusah kan aku dan suami dari kecik. dahla die mmg senang nak jage. nanges mlm pun tak. jage makan minum pun senang. bawak jln memane pun tak penah ade masalah. sayang harta mommy ni dunia akhirat.

ni mase mlm petama balik umah. nak duduk pun tak berani lg. hehe
mase ni dah boleh duduk dah :) yeayyyy

skang ni rutin harian kteowg dah mcm dulu blek. die ligat pun mcm dulu. tp aku tak pernah mengeluh. kekadang terpk, aku dulu kadang cakap medina tak reti duk diam. tp skali Allah bg dugaan aku medina terus takleh jln, aku taknak cakap lg mcm tu. hehe. dah name pun budak kan. mmg ligat lah jawab nye. tp mommy ni kurus pun tak. hahahah. latest update psl medina; tulang die dah becantum balik n tulang baru pun dah tumbuh dengan baiik sangat. big yeayyyy!!!! alhamdulillahhh. berkat doa semua medina dah baik dah. check up ngan doktor latest mase 3julai aritu, g xray mmg nampak pekembangan tulang die sangat baik. tengok gambar xray tu pun dah cukup bwat aku ngan suami tersenyum.

happy face sbb mase ni dapat dah result xray tu ngah tunggu nak jumpe doktor :)

aku saje nk share cite ni kat belog wpun aku punye update tu kelaut. 3 4 bulan baru 1 entry. tapi saje jek. aku harap cite ni gak dapat jadi kan pengajaran kat korang yg malang ni memang tak berbau. hargai lah anak kite. sesungguh nya die adalah amanat Allah yang tak ternilai harganya. takkan sama ngan wang ringgit berjuta pun. insyaAllah kite sama2 besar kan anak kite semua agar dapat menjadi anak yg soleh dan solehah dan berjaya dunia akhirat. anak korang dah ade insurans ke belum? nampak remeh tp penting ye bende tu korang. kalau yg dah ade tu bagus lah. thumbs up. sape yg takde tu cecepat lah bwat kan insurans tuk anak ye. kalau sape yg nak tanya pasal insurans sendiri ngan aku pun boleh sbb suami bwat insurans prudential.

oklah korang. yang baik jadi kan teladan, yang buruk jadi kan sempadan k :D bye!

Friday, February 22, 2013

ABC dan colour

Assalamualaikum..

Salam hari jumaat semua!

aku happy lah korang sebab makcik kecik dalam rumah tu dah kenal abc n colour.suprisingly dari A-Z.mase memula tau die kenal abc, huruf w ngan y die diam siap senget2 kan badan sambil gigit jari tak jawab(maknenye tatau lah tu :D) pastu semalam dah tau complete dari A-Z.bile tanye bersusun pun tau, bile tulis sepah2 pun tau.dan dalam seminggu ni kalau g jalan kat parking tu die sebut huruf ape die jumpe.die pun very the excited u olls.hahaha.jumpe tengah jalan pun sebut huruf yang die fokus.ingat mak die je ke yang excited.huahuahua.sorry ye kalau aku terjakun sangat anak pandai abc.anak first kan,takde niat nak menunjuk okay? *peace!*

alkisah nye aku tak notice pun since bile medina dah kenal abc ni.satu petang yang hening, (poyo) medina telah memecahkan kesunyian rumah dengan tibe2 datang kat aku sambil cakap, 'mamiiiii, nina leshhh' aku ingat die maen conteng2 kat buku macam selalu tu.aku pn ok lah kan.skali rupenye die 'tulis' kat dinding bilik. DENG!!!!!!!!!! tak pernah skali pn die conteng dinding umah.petang tu tugas marah bagi kat daddy.mommy kene jage reputasi sebab tu die sayang mommy lebih.hihihi.yang sebenarnye die takut kat daddy die lebih dari aku.kalau aku marah leh senyum2 lagik.esok nye aku pun belikan lah drawing block (cover upin ipin) aku cakap kat die.nak tulis kene tulis kat upin ipin.takleh kat wall.seap maen sep2 ibu jari lagi.haha.pastu bile dah ade drawing block tu die conteng2 pastu die soh aku plak.memule aku lukis lah ape yang tergerak kat kepala.tapi tahap mane jelah aku pandai lukis.lukis fish ngan cat pun kene gelak jek ngan rafiq.cessss.pastu aku pun tulis lah huruf satu persatu.walawehhh.die dah kenal rupenye.tahap kejakunan start dari situ.*sorry terlebih excited*

lepas dah gitu, mase birthday die aritu terkebetulan ade dapat pencil color, marker pen colorful yang dora punye tu.wahh.lagi lah excited kan die nak menulis.mak die pun same *tutup muke* mase nak amek pencil colour yang comel2 tu aku soh amek setiap satu.takleh amek semua.kang pensil kemane, semua pun ilang.mommy ni dahla 'rajin' kemain nak kemas umah.memang ade color yang die dah tau mcm yellow ngan blue.tapi bile die mintak aku soh sebut colour bg setiap colour tu semua nye betul.skali lg mak nak pitam.hahahaha.die tau pink, purple, red, black, blue, white.eh tu je ehh.ingat kan banyak dah.heheh.terover plak.green die blm tau lg.die maen hentam jek kaler ape die nak sebut kalau tunjuk green.anak oh anak.hehe.

oklah.itu jek.tadi ngah type2 skali bos bagi keje plak.bile dah jadi draft mood nak menambah cerita pun dah takde.sambung bile ingat nanti.

bye kengkawan!

Thursday, February 7, 2013

2 yo

Assalamualaikum..ehem ehem..lame tak menaip nak start pun asek type delete.type delete.hihi.ade yang rindu i tak?

skang ni baru leh tarik napas lega kot sebab keje dah settle.kalau ade pun sikit2 jek tak macam aritu.sekali gedebuk atas meja.nak tido pun tak sempat.pasni suku tahun kedua lah start busy balik.

nak cite.kelmarin anak dara aku dah 2 tahun u olls.makin cheeky die skang.pejam celik je ek dah 2 tahun.tak rase pun lame.kiteowang buat majlis makan2 untuk medina sempena die 2 tahun ni.takde lah party mane sangat pun.just jemput kawan rapat n family tedekat jek.jom layan gambar sikit yang aku dah resize.

  buat muke

 pun same.hehe

 skang ni dah upgrade sikit.ngan tangan2 letak atas bahu macam gaye ade aku kisah.haha

 anak manja mommy ngan daddy

hoi aku tatau lah nape die takleh tegak.sengetkan lah pale korang.hehehe.

yang ni pun same.malas nak pk.tengok jela ekk.hehe


nanti aku tambah gambar mase majlis ni k.ni pun aku resize sebab nak letak dalam group whatsapp.hehe.i is malas.
pekembangan die dah 2 tahun ni;

kuat mengusik.nanti kalau buat something yang saje nak tarik perhatian kite pastu bile kite tegur die bwat2 tak dengar pastu toleh laen control senyum.haha.suke maen sembunyi2 pahtu tanye 'mane ninaaa' kadang belakang langsir kadang tu cume bawah sofa kat kaki kite jek asalkan muke die tak pandang orang die gi tanye mane die.hahaha

kepo.kalau aku ngan rafiq ngah cakap mesti nanti die tanye 'ape mommy, ape nape?' kelakar tau mase mule2 tu.kekadang die ngah maen something pastu dengar aku cakap ngan rafiq macam 'yang, nape tak bla bla bla kan' nanti die terus datang kat aku, 'ape mommy ape' kalau macam aku ade buat nada macam tak puas hati cakap kat rafiq 'yang, awak ni bla bla eh?' nanti kedek2 datang kat aku tanye 'ape mommy? ape? nape? daddy acau(kacau) mommy?' sambil bwat muke angguk2 seorang mak bertanye kan anak nye.hahaha

suke bitau die kentut.hahaha.kalau die kentut bunyi tu memang tau lah die nanti die cakap 'mommy!! nina entut(kentut) ieee syuk(busuk) sambil tutup idung.hehe.kalau die ngah maen dalam bilik die sanggup tu kua semata2 bitau die kentut.bertuah betul

kuat melaram.girl kan.haih lahh.abes bedak blusher lipstik mommy.sampai kan foundation pun die selet jek kat muke.gerraaaam jek rase.ngan pakai heels mommy lagi.pastu bwk beg lame die gantung kat leher.kekonon henbeg.pastu jalan keliling umah.hehe.kalau kiteowang nak kua pandai pilih kasut dah.ikut suke die jek nak yang die suke.kadang kene leka kan bende laen dulu baru leh bagi pakai kasut yang sesuai.yelah.kekadang tu die nak pakai selipar jek.atas dah kemain pakai gaun.hihi

suke berkawan.i feel u mommy cha :) terlebih peramah ngan orang sampai kekadang kesian kalau ade yang buat dunno jek.haha.mostly layan lah kan.tapi bukan semua pun suke budak.hehe.ni sah ikut daddy die.taknak mengaku ;p

suke SEMUA barang orang lain.yang ni memang mengundang betul.ape orang punye semua die suke.bukan die takde pun.tapi die memang suke2 nak orang laen punye.selalu berebut ngan cousins lah kan

berangan.die suke bagi barney makan, minum susu, tido kan barney.tang lain die nak berangan tu aku tak kisah sangat.tapi tang susu tu.haihlah.seap tonggengkan betul2 sampai susu pun tumpah.saje jek nak kene amukan dulu tau.tapi sekejap jelah.tengok muke die besungguh nak bagi barney susu lah makan lah memang tak sampai hati.chomel weyyyy.

nyanyi ngan joget.kalau tang nyanyi tu die memang sungguh2.tapi amek bunyi ujung jek.mcm lagu adam hawa tu. demi cintaaaa(dengar bunyi taaaa sebab jerit kuat2) dalam hatiku (dengar kuuuu) ke hatimu ek.mane2 satulah.hehe.kalau lagu barney tu i love you (uuuuuu) you love me (meeeee) we're happy family(lii) with a great big hug (yakkkkk sambil hug mommy kuat2) and bla bla bla..amik yang ujung jek semua.hehehe.

ape lagi ek.so far itu jelah yang ingat mase umur dah 2 tahun ni.cakap pun dah faham walaupun pelat2.dah pandai buat ayat.yang aku pasan die belum boleh sebut huruf L.selalu aku nyanyi 'lion licking lollipop el el el' tapi die ikut tang el jek.soh sebut salam jadik sayam jugak.ball jadi bon.pun boleh.hahahaha.takpe baby.mommy tunggu k.mommy akan selalu support medina.mommy ngan daddy sayang medina dunia akhirat.mommy doakan medina berjaya dalam hidup, jadi anak yang bertanggungjawab, solehah.semoga medina berjaya dunia dan akhirat.doa mommy ngan daddy sentiasa mengiringi medina T___T sedih lak anak cepat sangat membesar ni.

oklah.bye!



Monday, February 4, 2013

Februari sudah

one happy family

anugerah yang tak ternilai
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tbc.bye!

Wednesday, January 23, 2013

Alhamdulillah

 DAY #2
DAY #3 (kemas sikit dari semalam.hihi)

Rase lebih tenang sekarang.from now on nak improve diri mane yang patut.korang doakan yang terbaik eh.mmuahhh!!!

Friday, October 19, 2012

:)

best gile hoiii mamutik island ni.nanti aku update.baru naek keje kan.tapi ape yang busy sangat tu pun taktau.haha

bye!