Wednesday, July 29, 2009

diet

bile aku ckp aku nk diet jerk, ade org akan tye aku, 'nape perlu diet?' 'nk bentuk badan cane lagik?' 'eh xyah diet la, ok la tuh?' pening kn? d other side plak org akan komplen psl aku, 'asal bdn ko da nek?' 'eh? gemok nye ko!' 'ko kene diet la dil' haish..mmg ssh nk bg ati sume org puas..tp skang neh bkn psl nk bg ati sume org puas..aku nk bg ati aku sdr puas..wakakaka..sememang nye skang neh aku x bape nk puas ati psl bentuk bdn aku dan jugak berat aku w/pun ade yg bekeras ckp ngn aku, 'xyah diet la la, da okla neh, kurus sgt pn x cantik' tp aku nekad, aku mmg nk trn kn berat bdn aku lagik..lagipn 9 months left tuk my big day nt ;p
nk dijadi kn cite, ade xskulmate aku yg nk compete ngn aku..so our mision is trn kn berat bdn, n habuan die ialah jeng jeng jeng...nt la dl..tp bekaitan mkn gak..hahaha..da name pn mmg suke mkn kn? so 1hb Ogos nt, we'll stat..ekekeke

berat badan skang : 56kg (x trn2 sejak bln 3 arituh, huh!)
berat badan ideal : 52kg
berat badan taget : 50kg

tempoh diet : 1hb Ogos 2009 - 20/21hb Sept 2009

*tempoh ini telah ditetap kn tuk mencapai taget..selepas tempoh ini, msg2 leh melantak dgn puasnye mase ari raye nt..hehehe..tp insyaAllah aku akan terus mengamal kn diet yg seimbang tuk dr aku sdr..aminnnn..

Monday, July 27, 2009

majlis resepsi my BIL to be~~

our turn; next ;p

posing ayu~~

posing gilos!! heheh

nk cite psl wiken yg lepas..mjlis resepsi kt belah pihak laki (my bil to be) belangsung dgn jaya nye..aku pn kire ikut same jd org kuat tuk melayan tetamu yg dtg dr pihak pompuan..seap ade sorg wakil dr pihak pompuan bwat lawak, aku bleh x phm sbb nye da telampau siyes knn nye nk melayan tetamu..hehe..over plak..seb bek femili aku smpi awl kt mjlis tuh..btw, aku ngn rafiq smpat la grab 1 adiah yg mmg dieowg request..selesai sudah mjlis dieowg..mlm tuh bile da seap kemas2 sume, aku smpat la g mkn kerang yg mmg da lame diidam2 kn..da seap sume terus msk bilek n zzzz..mmg pnt btul arituh..mcm aku lak yg kawen..hahahaha..
pg2 ahad tuh plak kiteowg g bekpes kt hutan bandar..mmg pasni menu tetap aku kt sane lontong kering jerk la..mmg superbb..ke aku neh mmg kuat mkn ea? erk..sll kt situ aku mkn mi soto jerk..xde lak mcm addict..kali neh bile da order lontong kering, asek tingat jerk kt uma tuh..hehehe.pas da rilek2 tuh, mision ptg tuh lak nk amek ambutan kt uma aku..skali smpi sane jerk terus telopong aku tgk ambutan yg bpk aku da amek kn..gile byk..end up die aku bwk 3 besen ambutan (merah + kuning) ngn 1 plastik beso..penuh ngn ambutan kt seat blkg ngn kt bonet..heheh..yg pasti aku dpt jmpe zafran w/pun skjp sbb mk aku amek die dr uma arituh..blek dr amek ambutan tuh, rushing terus g kt umah limas kt danga sbb d whole family da de kt c2 da..n dieowg da setle mkn pn..mase aku smpi tuh, da 2nd round dieowg lepak kt umah limas yg len plak sbb a.ronie&ein pn br smpi..seb bek aku ngn rafiq smpat smpi..tuh pn bwk kete da cam ape da ;)
p/s: rafiq odw blek kl pepagi neh..then die btaw yg die kene saman..aduiii..da kene saman la plak..leceh tul P**M neh..pepagi agi nk menyaman org..sengal btul!! mm ape2 la..yg pntg rafiq smlt pegi dan blek..

Thursday, July 23, 2009

keje oh keje

smlm aku msk keje pepagi bos aku da kol..then die tye aku psl miting RTD seremban..asal x impom kt die..mmg my mistake sbb ms aku dpt surat dr mps ari isnn tuh aku terus jerk msk kn dlm bilek die..tp dlm tengari gitu manager kt pat aku da taw psl miting sgl bagai neh..seap die da arange staf soh atend miting tuh..aku asume die da impom bos aku la sbb die seap da take action da staf ane yg kene g..tup2 bile bos aku kol upe nye die tataw pn psl tuh..aku mcm bengang a..smpi mcm mls nk pndg muke manager tuh pn ade sbb die bleh bwat muke dek jerk..dala bos aku tuh soft spoken org nye, bile jd bende cani, die x mrh pn cume sore die strict sket, so aku mcm phm2 sdr a..haish..x best a ade pasaan cani..pasaan besalah pd bos sdr..bile jd cani nk bwat sume keje pn mcm x best..huh!

Monday, July 20, 2009

wiken

ngah aku ngn kak atin besantai2 kt depan tv di ujung mgu, tetibe k.ap&co dtg uma lak ptg tuh..x sgke lak die dtg..plan mk ngn abh jerk nk dtg..bile aku tepon mk aku, mk aku sdr tataw akk aku nk dtg..ala2 suprise la knn..suprise pye psl, xde mknn pn nk bg kt dieowg..heheh..seb bek la ade tapau tempe ngn goreng pisang yg mmg my faveritosssssss kt jln pisang tuh..aku mmg suke jerk la dieowg dtg..leh spent time ngn zafran my beloved nephew..yahuuuuu~~~ pahtu mlm tuh kua g danga bay..bkn men epy agi bile zafran tgk lampu lip lap sane lip lap cni..n die pn x mis men menan2 yg tuk budak sebaye die..around 12 am tuh kiteowg br blek then g minum kt my friends yg knn ala2 femes la..br bukak branch die kt senai dekat ngn area uma..tp huh! sevis cam hampeh..sume2 menu xde lagik..tp over all wiken yg lepas mase sy amat la terisi bile zafran dtg..heheh

nota kaki: skang neh zafran teramat la noty okeh? kdg2 gelihati tgk gelagat die yg smpi pejam2 mate seap shaking bdn tuk dpt kn ape yg die nk..pahtu klo x dpt, die seap cubit+geget agi..bdn aku neh ha, da byk kesan2 lebam+calar balar psl die..syg pye psl..heheh..seap r zafran nt da besa, anti nk lwn smackdown ngn zafran, bleh? ehehhe

p/s: gmbo di atas adalah pehiasan semate2 sbb gmbo yg dicaptured mlm tuh x bape nk clear..n itu la zafran..buah ati pengarang jantung nenek n atuk die ;)

Friday, July 17, 2009

Courier

alkisah krim kt ats neh..dek krn penyakit 'lupe' aku yg da mcm tahap 4 neh, byk kene ssh kn org..cite nye mule cenggini..mase ari ahd nk blek jb dr melaka tuh, aku rase aku da dabel cek takut ade brg pntg yg tetgl ke ape..seap da kua msk bilek byk kali sbb nk mkesure xde brg yg tetgl..aku pn sbna nye da pnt ngn penyakit aku neh..haishhh..klo dl rafiq sll jd reminder aku, tp skang neh die pn da semacam bejangkit kt aku..aku pn pasan die da bwat dabel cek, seap tye2 aku, 'bj tuh da bwk? bj neh da msk kn? sua tuh da bwk?' mcm2 da tye kt aku smpi aku nek rimas..tp end up die ade gak tetgl..ehehhe..dek krn penyakit aku tuh gak, da dekat smgu aku x tepek kn krim tuh kt muke aku..seb bek la pantin baru tuh blek lmbt sket dr mlk..dieowg bwk blek kl then rafiq kene courier la kt aku..nmpk nye mlm neh dpt la aku tepek kn mende alah neh kt muke aku..
nk dijadikan cite, courier tuh smpi pg neh kt opis aku..tekejut btul aku bile bukak die nye kotak tuh..abes byk gile used paper yg kene sumbat dlm kotak tuh..dlm kotak tuh ade lagi kotak pefume yg abes seletep sane seletep cni..heheh..dlm kotak pefume tuh pn ade lagik used paper smpi aku rase x benafas krim tuh..tgk la kt ats tuh, bakul smpah aku abes pnh ngn used paper yg rafiq gune kn tuh..thank a lot dear ;)
sebenanye neh bkn la pes time aku dpt courier dr pipid, tp sbb neh pes time aku tetgl krim n takut pecah pye psl, cani la jd nye..heheh..

Thursday, July 16, 2009

my other half got fever

my other half got fever since las nite..cian die..nk wat cane..nk soh die rest bbyk, then mkn ubat so that cepat la sembuh..neh pn die br jerk blek dr opis sbb da x larat sgt la tuh..for d time being i wish i could be by his side ;(

ps: no worries keh dear?

Monday, July 13, 2009

weding my BIL to be~~

las posing sblm meninggal kn aji kt uma mentua..heheh
their big day!
aku da kebulo da time neh..
mase mlm berinai
nk gak a.faris neh kt tgh2..heheh
neh cbuk posing mase aji nk akad nikah

hahaha..tgk la gmbo yg aku aplod neh arrangement die dr bwh ke atas..aku pun da fenin sbb asek slh aplod jerk..mklum la, sy kn budak br belaja..ehehehe..yg penting aku pnt gile las wiken..tataw la ape yg aku pnt kn sgt, tp rase cam x cukup rest jerk..yg pasti blek kali neh aku smpat singgah kt asam pedas kota laksamana yg glam abes kt melaka tuh..peh! mmg syiokk abes..sedap wooo..tambah plak ade ulam petai..nyum nyummmmm~~~

p/s: mjlis resepsi wil be on 25th Jul nt..n da theme kaler is silver ;)

Thursday, July 9, 2009

Farewell

frm left; a.opezz, anis, sue, me, kak dib, ct

nmpk sgt da xde keje kt opis kn? heheh..xpela, sblm stat cuti sok, igt sj nk apdet blog neh..las friday, opis aku bwat farewell tuk sowang staf neh sbb die dpt ofer keje gomen kt MBJB..alhamdulillah..tuh dak die yg name ct kt gmbo ats tuh..heheh..at da same time, student pektikel; anis tuh pn las day..so skali arung la..mm bwat sesimple mungkin sbb our Big Boss x dpt join..menu arituh is pizza n of coz aku order super supreme extra cheese..wakaka..tuh yg aku suke bile bhgn admin kene urus kn bab2 cenggini neh..euuww

Balek KG

arini las day keje 4 diswik..sok ade apoinment ngn doc (saket gg) aiyarkkk..bile la nk sembuh neh..tuh la, mase tuh sbna nye aku da g jmpe doc da, pas jmpe tuh knn2 nye gg da sembuh, ngn belagak nye aku pn tamoh da mkn ubat..skali tuh tup2 gusi aku leh bengkak plak..mayb sbb aku amek ringan mkn segale ubat antibiotik tuh..4 da 2nd time aku g jmpe doc tuh, die kate aku kene bwat scaling time tuh n soh aku dtg afta 1 wik..nk tgk gusi neh da bek ke lum, kire mcm pantau pn ade gak..hish, bile la aku leh idup aman tnpe perlu jmpe doc tuh agi neh ;(

planing nk terus g mlk pas jmpe doc tuh sbb ade weding..pantin tuh nikah jumaat ptg, tataw sempat g ke x..hopefuly smpat la g, klo x, dpt tgk time mlm berinai tuh jerk la..

1st entry

testing2.. 1 2 3

mm..nk stat dr ane ea? think twice to create a blog but since my besties pn da agree nk share evritin here, so debushhhh..sy pn tejebak..ekeke