Monday, May 24, 2010

dating!

sile tgk inai saye disitu kaler nye seakan2 malu tuk menonjol..adekah same mcm saye yg juga malu utk menonjol kan diri..muahahahha.sile beri perhatian jugak pade pipi my beloved suami yg nk belawan2 ngan saye..pheewiitt.

ini kali petame kami keluar berdating sbg suami isteri..maseh warm up la lebeh kurang.sll nye sblm neh as fiance-fiancee..tp skang da tuka title da..pahtu mcm malu2 klo org tgk 2 3 kali kt kami be2..ke aku yg pasan sdr sbb maseh berinai knn org tgk atau pn dgn erti kate laen

APA TENGOK2? KITEOWG DA KAWEN LA, SUKETILA NK PGG2 KE, NK PELUK2 KE..isk isk..

eh cop, bkn kali petame, kali ke2 sebenanye,,tp yg kali petame, istilah die bkn bedating..sbb abes urusan umah en suami yg kt kajang tuh, terus jerk balek..pahtu komplen 'penat i mekap lawo2' lawo ke kaedah nye? muahahahaha

bermula nya episod baru

dengan sekali lafaz..
aminnn..
sujud syukur, alhamdulillah :)
penat aku kontrol ayu kat situh, sang suami plak..ahh
teketar2 aku nk bace..pheuuww
d hantaran.ade yg x cukup sbb tetgl ;( (nnti cite)
pape pn, smiiiiileeeeeee
songket pilihan hati :)
my pengapit bucuk
i syg kamu be2

hah sblm aku membebel pjg, jgn nk ati2 kecik pade sesape yg gmbo nye aku lum aplod kt sini ea? neh aku cume nk intro sket jerk sbb aku mcm speechless.ceh.pd hal da 2 mgu kawen kot..ahah.

alhamdulillah sume nye bejalan ngan lancar.secare rasmi nye aku kini begelar MRS RAFIQ..

oh my.mcm2 kot yg belaku sebelum, semase dan selepas majlis..neh aku nk cite mase nikah ngn berinai dl.sblm sume nye basi.almaklum..inai kt jari pn da mule naek da.ah sedeh.

seari sblm majlis merupakan hari yg sgt bz bwat aku.huh.SANGAT penat tp klo bleh nk ulang lagi skali..seb bek ade my bff yg ponteng skola knn2 cirit birit (seap pesan ngn aku jgn btaw mak aku sbb malu kate nye.hahaha..lawak ah ko sara) ptg tuh kire nye aku mmg multitask sgt la..tp bleh byg kn x mcm mane aku yg knn2 nye manje sbb anak bongsu x pnh bwat pape, tetibe mcm2 kene bwat (ade kene mengena ke?) hahah..ptg tuh aku cari buah hantaran, munge sirih junjung, cari kasut nikah, bwat ukiran inai kt tgn (akan ade 1 entry tuk neh) i loooikeee.

nmpk mcm elllleeeeeeehhh..xla byk mane pn..tp mak haih..mmg sume nye bwat selaju yg mungkin..mak da pesan jgn balek lmbt sgt..lg pn org sume dtg nk tgk pantin (wah terase cam artis) muahahahha..d best part ialah mase kene angkut kek kawen..mau x nye pengsan.akk aku suke gelar aku sotong.time neh mcm dpt terima hakikat.oh aku mmg sotong..agaga..

sudah nye aku cume bwk kek kawen aku tuh separuh jln jek.oh x.suku jln..pahtu pas kt sara..bayangkn? sara yg kecil molek tuh aku soh die angkut kek seberat 5 kg++..huahuahua..lup u la sara..tebayang aku muke nk muntah ko pas aku ajak ko jln gak pas abes jerk suapan terakhir lakse joho ko @ laksa shack.ok abes.smpi uma sudah mlm.tgk2 org da ramai.smpt lagi pesan kt sara soh blek uma, mandi jgn dtg lmbt sbb nk soh pakai kn inai kt jari plak.hehe

zai dtg x lame pas sara dtg.zai dgn baru blek kije dr jb terus dtg uma aku.oh yg tuh pn aku sgt teharu.tebyg klo ptg td die yg teman aku, tade nye die nk bwk kn kek aku sbb die pn lembik same mcm aku..hahahah..ups.aku da melalut.ok sambung..

pg sblm aku nikah tuh pasaan masih mcm bese..aku seap bleh drive kua sampi 2 kali.neh sume penangan hantaran punye psl..nk tacap sane nk tacap sini.

ok da, mak andam aku sgt menepati mase ok? die seap pesan nt pas nikah kul 6 die nk dtg mekap kn aku lagi tuk mlm berinai.jgn lmbt..wah seap ade warning disitu.

cukup la.aku rase mcm da pening2 lalat bace entry sdr yg ntah bile nk sudah neh..aku sambung nt ea? hehe..jgn kate nk cite smpi mlm berinai..tang nikah pn blm lagi..enjoice d picture dl la :p

Sunday, May 2, 2010

kurang seminggu


pusing knn, pusing kiri.siyes.aku mmg taleh tido mlm neh..skang neh tepat kul 3am..simptom apekah ini? smlm aku tido awal, penat.tp ntah dlm kul bape pg, aku tegolek2 kt katil.tataw nk bwatpe..aku pejam mate rapat2 bia leh tido.mlm neh lgsg.pas aku da seap kn sume bj nk bwk blek kg, asing kan ane yg nk bwk g uma sok, mate terus segar..taleh tido.aduhhh..

ok, abes intro.

kurang dr seminggu status aku akan betukar drpd cik kepade puan.wah mcm kelakar jek..hehe.aku da apply cuti dr 5/5 - 10/5.cuti side en tunang pn aku da apply.dan yg plg over cuti hanimun pn aku da ckp kt bos aku..hahahah. *jgn tanye nape aku amek cuti sekejap sgt.almaklum la, baru msk kije..seb bek dpt bos yg spoting dan fhm pasaan seorang bakal pengantin.heh.

kami be2 akan betolak dr uma pas blek dr kije ari selase tuh.aku kene amek kasut kt jendela impian dl, fiting bj sanding n nk jemput kengkwn lame kt mnf ngn telekom.ah mcm byk jek mende nk bwat..rilek2.satu persatu..tayah kelam kabut..hopefully sume nye bejln ngn lancar.aminn..

bende yg blm settle:

1.coklat ngn kek hantaran (coklat g beli esok)
2.vass ngn munge nk letak kt bilek
3.frame tuk guest list.gmbo da de..

tuh jek kot..aku punye jiwa da de kt uma neh since kemas bj tuk blek kg..

sok nk g mop uma tuk kali terakhir sblm kami betolak blek kg..

tataw either aku dpt apdet blog neh lagi sblm begelar puan sabtu depan..klo neh entry terakhir aku memegang title cik, aku mtk sume doa kn yg baek2 tuk majlis aku nt n jemput la dtg..harap2 aku tade mis sesape mase pos kad arituh :)