Friday, December 23, 2011

bye semua..

eceh.hahahah.seronok i nak bercuti u ollss.

harini aku balik awal.semangat kan nak cuti lame.aku cuti sampai new year nanti.macam-macam plan dah dalam kepale aku ni.pastu seap dah request mak aku masak itu ini.seronoknye!!! cempedak goreng pun maen order jek.memang selera kampung la aku ni.asal pun kampung kan.hehe.

tak sabo nak jumpe bff childhood aku nanti.lame gile tak jumpe.asal jumpe mesti tak cukup korum.sorang ade.sorang takde.hehe.bulan 3 ni zai nak bertunang dah.wah lagi excited aku mengalahkan die.hahaha.

petang ni aku gerak balik jb dulu.sok pun family aku dari kluang datang jb rumah kakak aku.oklah.selamat becuti u ollsss!

bye.

Wednesday, December 21, 2011

girls day out!

assalamualaikum..

hai kengkawan.rindu saye tak? auwwww.saye rindu la ngan kowang.hihi.aku tau mimi mok.ko mesti rindu kat aku kann.hahaha.pasan betul.
takde ape menarik nak cite lah.ha laahh.aku bukan best pun.balik-balik wat bende yang same jugak.nak cite ape pun tatau.haa kalau korang nak tau skang ni aku ngah dalam usaha kuruskan berat badan.tu jela pun kalau cite pompuan.macam semalam kan, beria aku gi gym.disebabkan aku tak lunch semalam.balik umah dah lemah longlai.ajak rafiq dinner konon break the rules la dinner nak makan nasi.pastu dekat kul 8 lepas medina tido.aku pun TERtido skali.ape kes?! baek takyah gi gym.tensen mak taw.da masuk minggu ke3 aku gi gym.berat sekilo pun tak turun.oh maiii.apekah dosaku? nape liat sangat lemak dalam badan aku ni? malas ah cite pasal berat badan ni.sok-sok aku diet lah lagi.

las wiken kan.kengkawan lame aku mase study kat uitm ajak jumpe.lame seh tak jumpe dieowg ni.bebalik aku jumpe miang ngan ryn je.kali ni ryn tak dapat join sebab balik uma metua.wei metua die pun aku baek wei.hehe.yang miang ni bukan sesuke aku bagi name miang tau.memang kiteowang panggil die miang.tapi die komersilkan name die mi-young.bleh? blah la ko.hahaha.aku kawan ngan die lame gile.since minggu orientasi lagi.padahal die course laen.die amek art and design.tapi sebab pengaruh kuat selalu lepak ngan kengkawan aku yang amek office management, part 2 die tuka course.terus amek office management gak.nak tau sebab ape name die miang.dulu kiteowang kalau jalan gi cafe kan.dala tegedik-gedik(ye.dulu memang budget lawo la kan.dengan ambut perang macam kene air karat T___________T) nampak mamat ensem jek dari jauh lagi miang ni da kua kan cemin.kua kan sikat.sikat okayy.nak makesure rambut tak menggerbang.hahahah.pahtu jalan kontrol ayu.setiap kali ok.kiteowang terus panggil die miang.hahahaha.padahal name bukan maen cantik lagi,dinamariana.tapi takde orang panggil name tu kot kecuali lecturer kiteowang.hahahah.love you miang!

aku sayang sangat semua yang ade dalam gambo ni.masing-masing dah ade life sendiri.si serawak da kawen ngan laki kaye.asal cuti jek melancong obesi.kelllasss.tengok gaye pun da macam mak datin skang.tinggal si kecik ngan ash jek lum kawen lagi.aku doakan korang cepat-cepat kawen eh.hehe.jom layan gambo.aku paling suke gambo ngan kecik kat bawah ni.nampak macam ade nur gitu kat muke aku ngan kecik.i love lighting kat sunway pyramid.kehkeh.kiteowang lepak kat bubba gump shrimp.aku tak amek gambo makanan pun.sume kat kamera kecik.ni pun die bagi kat whatsapp malam tadi.tak semua pun aku upload.kang muntah darah lak korang.hahahaha.
 ade 'nur' kan muke kiteowang.hehe
 L to R: kecik.serawak.me.miang. depan skali ober tu ash.hehe
beso kau perut die.baru 3 bulan.seronoknye! i'm happy for u darling.muah : *

ok.bye!

Thursday, December 8, 2011

family holiday - melaka

ni aktiviti kiteowang sefemili mase memule cuti sekolah ritu.enjoy sangat cuti kali ni.tapi macam tak puas sebab 2 hari 1 malam jek.tengok caption gamba la ek.nak type pepanjang pun malas.hehe.

destinasi pertama.gi zoo sebab budak debab sorang ni memang suke sangat tengok binatang kat zoo.tak pernah puas okay.
 ni mulut ngah becakap.boleh tahan kepo gak ni nanti.sayang anak mommy!
 medina with atuk ngan nenek.mase ni rafiq gi amek fan medina tetinggal dalam kete.
 me with abah kesayangan.
 ngan abah lagi.hehe
 takyah serius sangat muke boleh tak k.ap.haha.
 penat woo jalan dalam ni.
 berpeluh-peluh sume.
 budak eksyen taknak amek gambar langsung.lari-lari.hehe.
 sayang dua-dua sangat. 
 q nak naik river cruise
 sian medina.dah waktu die tido kan.pahtu mak tak bagi gune carrier tu bile medina tido.sian katenye.hehe
lepas naik river cruise pegi menara taming sari pulak.tengok muke medina tak puas hati dah bangun.pas naek menara taming sari ni kiteowang gi makan asam pedaas kota laksamana.sedapnye.
besa dah nampak zafran ni.dulu aku gomol-gomol jek.wei die baru 4 taun.tapi kalau cakap darjah 2 pun orang caye.haha
 auwww!

 dah penat bejalan naek beca plak.
 bukan maen suke kak atin ngan abang mail eh.
 tido saje zafri ni.hehe
 medina taknak duk diam.rimas kot dalam beca ni
lengkap sefemili.

on the way balik tu singgah kampung rafiq kat melaka tu sebab nak amek pelam.lepas tu masing-masing balik ikut destinasi.akak aku yang second tu terus balik kl umah mertua sebab cuti sekolah kan.so skali jalan ngan aku.mak aku plak balik ngan akak aku yang first.aku paling tak suke part nak bepisah ni taw.touching.

bye!


Wednesday, December 7, 2011

sayur bening

wah lame tak apdet tetibe nak kerek ngan menu simple ni.hahaha.aku ade bende nak apdet tapi asekla tetinggal pendrive.nak apdet kat umah jangan haraplah.baik aku layan medina.takpun tido.hehe.

baeklah datin-datin sekalian.kat sini aku nak tunjuk menu simple medina ye.tapi tu pun macam bangga jek masak ni sebab aku bace kat belog ummi maryam yang bayam merah banyak khasiat.barulah tehegeh-hegeh nak cari bayam kaler-kaler ni.hehe

bahan-bahan die.
 labu yang direbus terlebih dulu.

nak tau kisah labu ni tak.aku ni 'peghak' sikit.tak pernah masak labu.nampak sangat tolong mak masak kat dapur pun tak kan.hahahah.pahtu mase nak masak labu ni aku da macam.eh.apsal keras sangat ni.camne nak potong.camne nak buang kulit.sume macam susah jek.panggil rafiq die pun tak pernah buat.kesian kan.hahaha.jadi nye sesame la kiteowang bereksperimen bagai seap tepon akak aku camne nak uruskan labu ni.kotla aku beli labu mentah yang belum boleh dimasak ke.gile 'peghak' kan.memang lepas ni rafiq jela uruskan labu.ye sayang? hehe

 dah seap rebus.
nasi (tengah masak).aku skang da stat bagi medina makan nasi dah.

bahan-bahan

1/2 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
labu
5 6 helai bawang merah
daging ayam
beras 1 pot kecik (2 kali medina makan)

tumis bawang.masukkan air secukupnye.kemudian masukkan ayam.tak lame lepas tu pulak masukkan sayur bayam tersebut.cehh.hehe.last skali bile tengok masakan dah nak masak, masukkan labu.dah siap.senang kan? beras masak asing.

semalam kan aku gi carrefour nak beli makanan medina.skang ni pun esbox tuh memang penuh sayur-sayur medina jela.untuk perut aku ngan rafiq.lame dah tak makan malam.diet katenye.kurus tak jugak.huahuahua.aku seap beli pasta lagi.berangan kan.aku ingat wiken ni nak bagi medina makan pasta la.macam seronok jek.

oklah.tuh jek.nanti sambung lagi eh.

bye!

Friday, December 2, 2011

ombak rindu

abang hariz!!! tunggu nanti i datang tengok u eh.tapi i pergi ngan abang rafiq.hehe

leher aku sakit lah.salah bantal gaknye.tegakkan kepale pun rase tegang jek.ade ke kawan aku cakap penangan MJ.hahaha.ya ampun.takde kene mengena langsung okay.

hahaha.ok lah.aku nak feeling2 izzah ni.poyo.haha.

bye!

Tuesday, November 22, 2011

auuummmmmm

abg muslim nak peluk i ke? *hugs* T_______T

hahahaha.boleh sakit jantung aku tengok bola malam tadi tau tak.naseb aku da masak makanan medina sebelum bola start.kalau nak tunggu abes sampai dekat kul 12 kau.hahaha.tapi memang saspen lah.boleh plak dieowang gol awal gile.

teringat aku mase piala suzuki aff taun lepas.masih pjj ngan rafiq.bile PM umumkan cuti aku yang macam nak nangis sebab bolehla rafiq balik awal.jumaat kan mase tu.cinta tak dapat dibendung u olls.huahuahua.azab ok pjj.dala tempat keje jauh nun kat mersing tu, lalu plak jalan bengkang bengkok yang cume banyak lori balak jek.memang aku doa banyak-banyak la permudahkan urusan aku pergi ngan balik keje.dapat tau plak ade exschoolmate aku meninggal sebab bawak kereta nak potong lori tak lepas.innalillah..macam trauma pun iye jugak tau.tapi tawakal jelah.nak buat camne kan.ok.aku dah melalut dah ni.hehe.

sambung cite pasal kfcm.eh poyo.pasal harimau muda lah.hahaha.aku suke gile match malam tadi.enjoy walaupun penuh debaran.menyampah aku ngan fakri tu.ko takde pun bagus.memang sebelum amek penalti lagi dah menyampah tengok die maen.ko pandai maen tak weii?? ingatkan mase penalti dapatlah die tebus kesalahan.haraamm.nasib menang tau.abang badrol kecik molek tu.alololo.sian asek jatuh je bang eh.abang plak.da sah-sah bawah 23.hahahah.tuh sape tuh thamil arasu.alahaiii.nasib da ujung-ujung ok.tak jadi striker dah.korang pasan tak muke die macam azad jasmin cume die golap lebeh.hihi.tapi abang baju ijau semalam memang hero la.walaupun aku tak suke kontroversi die, tapi kat padang memang die hero.tesenyum-senyum sendiri aku tengok die semalam.ah sudah.

kalau amy kenit bace ni mampos aku kene gelak.awal taun lepas die kol aku soh cek blog jejariruncing tu soh tengok gelpren kfcm.seap awal-awal da cakap.'tak lawo weii.tak sesuai langsung' hahaha.jahat ko eh nit.ko jela lawo.haha.aku seap tanye.artis mane tuh? hahahah.

yang player indon jangan cakap lah.kalau indon, indon jugak.tak payah nak semangat kejiranan la apelah.ciit podahh.amboi bonaii.bukan main jampi serapah ko kat tiang gol malaysia ea.nasib abang i tak tergugat langsung pun.tak bestla cite pasal indon.selain corak permainan yang kasar pade aku, kite nampak indon maen memang bagus and laju.takkan aku nak puji plak.tak kuase.abes.

pagi ni aku bace kat blog hiburan.neelofa nak belanja sume player ni makan sebab dah menang sukan sea ni.amboiiii.mentang-mentang kau artis, senang je kau kan.aku ni kalau nak makan ngan dieowang pun dalam mimpi jek tau.tak suke.

bye!

Monday, November 21, 2011

parenthood expo

sape pergi wiken lepas? aku tak pernah pergi tau sebelum ni.selalunye time die buat mesti aku ade hal lain or ape-ape lah.tanye member yang dah pergi die kate ok.plus banyak dapat goodies.boleh cenggitu? hai la puan zana.hehe

jumaat lepas mama medina nak cuti so aku pun kene la cuti skali.ape lagi.perasan nak dapat goodies banyak lah kaan.tapi macam hampeh jek.orang bersesak ramai gile.dengan mane yang bau 'keti' lagik.aku tak tahan lah.pusing-pusing jap cari mane yang memang nak jek.aku dapat lah botol susu avent yang baru tu.alahhh.yang kaler pink ngan biru tu.haruslah aku amek pink kan.tapi biru pun cantik weii.tapi material die PP.botol sebelum ni aku pakai material PES.nampak mcm berbeza siket.botol PP ni die macam lembik sket.boleh maen tekan-tekan lak botol die.haha.ngan ape lagi aku beli ek.haa fod jar.nak beli lame dah.tak terbeli-beli.tengok kat sane macam-macam pilihan ade.amek lah satu yang kartun dora.chomel jek dora tu.hahaha.pastu beli food jar tu dapat free food jar gak.dahla harge memang murah banyak dari biase.amek jangan tak amek.

itu je pun yang aku beli kat sane.hehe.tajuk macam banyak kau nak citelah.selebihnye aku jenjalan jek.bile lapar kite makan laaah.

 mak minum die pun kene minum skali.
 mak makan die pun kene makan skali.landing baik punye.taulah perut dah macam bantal dah.

 
 duk kat baby chair maen sensorang.tapi kalau dah bosan selamba nak keluar kaki dah sampai atas
nampak tak? ade waitress amek medina ajak maen.eh nak pulak.seap hulur tangan.memule tu macam lentok manje taknak.hahaha.dah macam boy dah die dari jauh.cepatlah rambut tumbuh ye nak.kehkeh.ape nak kisah.kalau dah dulu mak pak die pun kecik-kecik memang rambut malu nak tumbuh awal.hehe

below.our menu.


 rafiq's
 mine
nyum nyummm

perut kenyang hati pun senang.balik dah penat.nak kene kemas lagi sebab nak gi melaka kan.jumpe mak abah aku kat sane je nanti.nak cite pasal melaka tak boleh dulu sebab gambar sume kat kamera akak aku.bagi teaser dulu lah ea.gambar yang ade kat handphone aku ni.teaser bagai konon.huahuahua.

oklah.bye!

eh chop sape tengok ffm malam tadi.cantiknye fazura.tak kelip mate aku pandang.macam tak puas tengok die sekejap jek.untung lah tmj.eh tak2.fazura yang untung dapat tmj.hehe.eh johor sok cuti.aku orang johor leh cuti skali tak.hahaha.

ok.daa!

Thursday, November 17, 2011

aku menang contest kauuuu

ehem-ehem.nak cite ni.auwww.malu ai.kehkehkeh.

las wik kan, aku sesaje la masuk #contestblognana.alah nana.nana af tu.hehe.tak sangka menang plak.hahaha.soklan die senang jek, semua jawapan ade dalam blog die, tapi untuk menentukan pemenang, die ade suruh hantar gambar paling KREATIF la pulak.aku gambar kreatif nan ado.GEDIK banyaaaaaak.hahahaha.

pilih punye pilih gambar (ceh konfiden semua jawapan betul jek.haha) dapatlah satu.nak tau aku hantar gambar ape.nak tau.tak payah lahh.kalau menang takpe gak.oh ye.yang menang tuh husband tercinta aka aku gak la tu.sebab die masuk contest tu dari a-z aku yang buatkan.dari type jawapan, pilih gambar die dan send kat emel nana pun aku yang buat.die takmo masuk campur.hehe.tak kisah la.janji aku dapat gune gambar die yang kreatif la sangat tuh.hahahaha.kire aku hantar 2 penyertaan la ni.nak try luck.yela.syarat die cakap sorang satu penyertaan jek.i kan tamak haloba.hahaha.nasib hantar 2.kalau hantar gambar aku tu kompem-kompem tak menang.nampak sangat tak kreatif.ceh.

ni aku dah menang ni, dapatlah tiket konsert search tu sepasang.da menang masalah pulak.yela.menang no 2 jek pun.bukan nombor 1.dek kerana tak dapat nombor 1, tiket konsert yang kat kl juara dah amek dulu dah.frust.aku dapatlah kat jb.pemenang ketiga dapat kat penang.eh masih ade harapan tu kat jb.sebab mak metua aku kan kat jb.tapi macam malas la plak nak pergi.ah sudah.dah menang taknak pergi pulak.hehe.tengoklah nanti.

skang nak tengok tak gambar yang menang tu.cehh.perasan ade orang kisah kau ni.hehe.layan jela ek.

jeng jeng jeng..



























gemok nye oiiiii.hahahaha.ampun b.mmuaaah

haa kreatif tak.hehe.

oklah.aku ni da macam cacing kepanasan dah ni.boleh pulak tertinggal handphone.mau balik ni nanti kene bebel ngan rafiq.bangun taknak awal.asal pagi jek buat kelam kabut.hahahah.dahla facebag ngan twitjer kene block kat opis ni.eh? hahaha.

bye!

Tuesday, November 15, 2011

Bubur Lambuk Junior

semalam jenjalan kat belog mommy eisya die ade bagi resepi bubur lambuk junior.wah terus semangat nak buat ok.nampak simple dan menarik.bile bitau rafiq nak buat bubur lambuk die heran dah.eh boleh ke medina ni makan bubur lambuk.alaaa.konsep die same jek macam bubur nasi biase tu cume ade rempah sikit.mau tak die gelabah.mak metua aku pesan, kalau nak buat sup medina, jangan letak rempah ratus bagai.nanti takut perut anak tak tahan.datang menantu die yang degil ni naaak jugak letak.hehe.hopefully serasi la ngan medina kan rempah sup tu.

meh sini aku bagi resepi yang aku dah ubah sikit2 untuk medina.yelaa.i ni tak serajin macam mommy eisya tuh okay.hehe.

bahan-bahan:
  • 1 pot kecik beras (untuk 2 kali medina makan) - di blend dahulu untuk cepat masak
  • 1/2 bawang merah besar
  • 4 biji bawang putih
  • 1 inch halia
  • 1/3 carrot
  • 1/2 kentang
  • 1/4 packet ayam cincang
  • 1/4 santan
  • 1 inch kayu manis
  • 2 sudu kecik serbuk sup adabi
cara-caranya:
  • bawang merah, bawang putih dan halia di blend sekali.
  • carrot dan kentang di potong dadu.
  • tumiskan bahan yang telah di blend.masukkan air sikit.
  • masukkan rempah sup
  • kemudian masukkan kayu manis.biarkan sehingga wangi.
  • masukkan beras yang telah di blend tadi bersama dengan ayam cincang beserta air.tambah air sedikit demi sedikit.
  • masukkan carrot dan kentang apabila bubur hampir masak.(tengok tanda beras pecah2 atau tebelah 2)
  • tunggu dalam 10 minit, masukkan pula santan.kacau hingga sebati.seap.senangkan?
inilah hasilnye......

.

.

.

.

.

.

.

.

taraaaa


lepas ni aku nak try wat resepi ini plak untuk medina breakfast.semangat ok.bagus lah mommy eisya ni buat aku terase nak masak jek.tapi nak ganti buah prune tu ngan hot dog.boleh kan?? so far belog ini dan ini memang best untuk korang refer.

*kelakar bile aku masak rafiq kene jadi tukang bagi arahan bace dari belog.aku gugup wei takut terhangus ke tersalah letak mane yang patut dulu ke.hehe.

oklah.selamat mencuba.bye!

Monday, November 14, 2011

Love's birthday

happy monday u olls.

2nov lepas birthday rafiq.untuk meraikan birthday 'boy' tu, kiteorang gi genting.eh dulu kan mase memule couple kiteorang ade gi genting gak.sape sangka kali ni gi genting lagi dah bawak anak dah.hehe.

disebabkan aku gi sane musim hujan, so tak dapatlah nak maen outdoor games.cume jenjalan dalam first world plaza dan habiskan mase kat bilik jek =)


 baru sampai.
 rimas lah mommy!

 tak reti duk diam anak mommy ni.
 daddy layan die.









 the cake.from oven comel. tq kak lin
 pot pet pot pet mulut die skang.
 first time sambut birthday as daddy!  

 mengacau nombor satu
 dinner kat kfc jek.hehe 
 day 2.
 breakfast kat marrybrown.ade beli chicken porridge tuk medina.die suke okay.makan banyak lak tu. 
 odw balik dah

macam ni lah bile da ade anak.gambar anak jek banyak bile tengok balik kat kamera.kalau dulu kemaen gile bergambar aku ni tau.skang sikit2 'medinaaaa! one two three' kehkehkeh.

oklah.bersempena birthday rafiq yang ke-26 ni (eh tua dah die kan) nak wish lah.hepi birthday daddy.thanks for being a great hubby and daddy sayang! i love u endlessly.

nak tengok tak hadiah tak seberapa aku untuk die.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

tadaaaaa


terus aku soh die pakai.balik baru basuh la ea sayang.hehe

bye!