Friday, July 29, 2011

Rutin Baru

best rupenye bangun pagi2 masakkan makanan tuk anak ni ea.serius seronok.psstt mimi gemok.aku baru paham pasaan ko bangun pepagi kul 5 masakkan tuk qisha.hehehe.tapi aku taklah bangun kul 5.aku set je jam bangun kul 5.bangun telajak gak sampai kul 6.hahahaha.setakat ni aku bagi puri nasi ngan biskut milna.wiken ni aku nak try bagi puri pisang.da seseap beli pisang kat anjung mase aku breakfast pagi ni.senang sikit nak buat puri pisang kan sebab wiken neh kan nak becanda ria kat pd.yieehaaa! tak sabonye.

CrystalWave Soup Mug (460ml)

dengan poyonye jugak aku da beli bekas tupperware ni.its highly recommended sebab boleh bekukan makanan dalam ni dan kalo nak panaskan die, terus boleh masukkan dalam microwave just bukak penutup kecik atas tuh jek.senang kan? aku beli 2 dapat hage rm35.dalam katalog hage die rm38.80.kalo member price lagi murah dapat discount 20%.

ok.selamat mencube pelbagai resepi.

bye.

Thursday, July 28, 2011

Go Malaysia Go!!!

jangan lupe tengok perlawanan timbal balik malaysia vs singapura pukul 8.45malam nanti.


teringat aku tengok match sebelum ni.mase ketinggalan 1-4 memang frust gile.rase da takde harapan da.tapi hero gemokku jadi penyelamat.abes aku kat uma tu besorak macam ape.naseb la medina memang jenis tido awal, syokla laki bini tengok bola tanpe gangguan.hehe


cakap pasal bola ni kan.aku nak selit satu cite ni la.


bukak web gosip skang sibuk orang ngah becakap pasal elia ngan apek keeper mesia yang hot tak hengat tuh.eh tapi sharbinee hot gak pe.mmm.aku sebenarnye tak bape nak setuju elia buat statement kat fesbuk pasal masalah die tuh.pompuannnn.macam tula.marah sikit.luah kat fesbuk, twitter.tapi bukan semua ok.aku pun tatau ape dieorang dapat bile luah kat fesbuk.lagi la dalam situation elia neh.tunang ko tuh public figure ok.kalo ko kutuk2 die time ko ade masalah ngan die skang, tapi pahtu bile ko ngan die da baek, tak ke ko yang malu sendiri.sume masalah ade jalan penyelesaianla weii.tak payah la marah beria.kang da kene pujuk cair plakk.kan ke hati pompuan ni selalu diibaratkan macam kerak nasi.


erkk.


tapi rafiq cakap hati aku lagi keras dari kerak nasi.hehehe.takpela,janji aku gado aku tak buat status kat fesbuk ke twitter ke.cume hentak2 kaki masuk bilik tekup muke pakai bantal.hahahahaha.adatla tuh laki bini gado.


sedangkan lidah lagi tergigit

apa pula suami isteri

buang yang keruh ambil yang jernih

baru teguh peribadi


haa kaannn.seap nyanyi lagi.


nak tau lebih lanjut klik sini


ok.bye

Monday, July 25, 2011

yummieee

buat petama kalinye medina da mamam semalam petang.yeayyy! mommy tumpang seronok.memang ramai berpendapat baby kene makan mase umo 6 bulan.tapi it depends la kat baby tuh kan.anak kite sendiri kite mesti tau bile mase yang sesuai nak bagi.macam medina, arini die genap 5bulan 2 minggu 6 hari.wah! hahaha

baru2 ni medina demam.3 hari tak kebah2.aku da cuak da.bawak gi klinik cek takde pape.mungkin demam berganti bulan atau nak pandai sesuatu.time tu la doktor bagi advise soh aku bagi die makan.kire skang mase untuk die kenal2 makanan dulu.ok.aku setuju.hehe.

dan baek dari demam tu medina da pandai telentangkan badan die and buat bunyi baru.yang paling best bunyi tu sebijik macam daddy die buat kat die.alahaiii.manje ngan daddy eh.

hah lagi 1, aku tengok medina minum susu skang asek tak cukup jek.naek takut aku bile die minum banyak sangat.amek contoh, memang selalu aku bagi die 4oz setiap kali minum kecuali time bangun pagi tuh 5 oz.pahtu skang kalo bagi 4oz mesti tak cukup.aku mesti nak kene tambah susu dalam 2oz gitu.so total 6oz.kalo da setiap kali minum kene tambah 2oz.mau aku tak takut.bile aku refer kat orang2 tedekat and en google, memang baby yang mule nak makan akan rase lapa and minum susu tak cukup.sebab tu kite kene bagi die makanan pejal.kesimpulannye medina ade ciri2 tuh.so tepuk dada, tanye la selera.hehe.

sekian.

Monday, July 18, 2011

ipad 2

hamboiii ko didil.bape entry ko nak post dalam sehari.da name hari isnin.mane nak datang mood buat keje.hahaha.alasan.

ni nak cite ipad 2 idaman kalbu aku da dapat da.tapi bukan aku punye pun.rafiq punye.hahaha.rafiq order terus dari website apple.order hari rabu, hari jumaat minggu depannye da dapat da.cepat kan?

aku yang request kaler putih ni.aku nak gak tumpang sekaki walaupun cume men game jek.kahkahkah.

ni lagi satu kelebihan kalo order terus dari website die.bleh engraved kat belakang ipad tuh.smart kan?


ok.tuh jek.nak beseap sedia balek.macam nak pengsan bile pose hari isnin ni.insyaAllah minggu ni aku puase straight.padan muke ko.sape soh ganti puase lambat2.eh dala.


bye.

puase

aku puase arini.tengok makanan minuman kat bawah ni.telan air liur jek.korang rase camtuh tak.banyak telan air liur tak.heheh.jahat siott.menu ni mase aku makan kat chillis beberapa minggu yang lepas.skang ni otak aku ligat memikir nak makan ape tuk buke puase arini plak.time puase ni la ngidam nak makan ikan siakap la.pizza la.mcd la.naseb la rafiq nak melayan aku.

dapat mesej dari rafiq.

b, petang ni nak buke puase kat thaibase tak?

wahh.takyah aku nak memikir lame.rafiq da fikirkan nak makan mane.mmuaahh.sayang awak lebeh la b. *bodek*

ok.da taknak fikir makan.makruh.hehe
scroll down jela ek.







ok.bye.

singapore.

hai la internet.tadi bukan maen lembab lagi ko.
hah ni aku baru nak apdet pasal gi singapore mase tuh.errk.aku pun lembab macam internet gak.hahahaha.

gi singapore ni plan las minit.kebetulan balek jb mase minggu tu sebab kawan rafiq kawen.rase macam nak bawak medina jalan singapore.so cecepat buat pasport tuk die.lagipun raye nak dekat kan.memang kene buat pun.imigresen plak da de kat puchong.lagi la senang.dekat plak tuh ngan uma.


ni mase balek dari uma pantin kat jb.
ni mase kat dalam far east mall.paking kete kat sini.

amek gambo dulu la sementara tunggu daddy bayo kasut raye medina. jenjalan kat orchard road.khusuk medina men toys die.

dalam esplanade mall.

ade orang buat mende alah ni teliti sangat tau.

live band.

daddy rock.

suke tengok.


sekian.


Friday, July 15, 2011

Tagging Game; Brand A-Z

kene tagged ngan eton pasal tagging game; brand a-z.macam best jek neh.ape yang telintas kat kepale tanpe bantuan en google.ok.try eh.

a-armani exchange
b-bonia
c-coach
d-dkny
e-
f-fila.haha
g-guess
h-honda
i-issey miyake
j-juicy couture (taw pun sebab emy kenit pakai henbeg neh.haha)
k-kawasaki
l-lamborghini
m-mothercare
n-nokia
o-oakley
p-paris hilton
q-quicksilver
r-ralph lauren
s-subaru
t-tods
u-
v-volkswagen
w-
x-xoxo
y-ysl
z-zara

ingatkan senang.tekial2 gak i nak mengingat.hahaha.skang masenye tuk tagged 5 orang plak.rajen2kan lah diri ek.tapi taknak buat pun takpe.tak pakse.tuk suke2 jek =)

copy and paste from eton:
Satu huruf, satu brand. Tak kiralah jenama dari Malaysia ke, antarabangsa ke, jenama Jam ke, handbag ke, jenama alat tulis pun boleh... it's up to you. Lepas siap silalah tag kepada 5 orang kawan atau seberapa ramai yang anda nak tag.

1.ct
2.kak elise
3.ezan
4.rdna
5.mrs.aisheiteru

hello singapore!


mase buat pasport neh daddy die gi ngan nek wan.susah betul nak amek gambo pasport anak dare sorang neh.tangan tak reti duk diam.pastu kepale toleh sane toleh sini.hehe.dapat bayangkan mase rafiq cite.sudahnye daddy die pegang tangan die bagi diam jap.hasilnye cenggini la.bahu tesenget.dalam usaha nak lepaskan tangan.hehehe.

Friday, July 8, 2011

high chair

balek dari check up medina, terus lincah gi ikea.ikea ngah bwat sale ye kengkawan.bemule semalam.memang target nak beli high chair neh.lagi sebulan medina nak makan da kan.x sabonye!!

nampak gaye medina macam suke duk kat high chair neh.lagi plak kaler pillow tuh sendiri macam menarik perhatian.pillow tuh tuk support belakang badan baby yang belum pandai duk sendiri macam medina.hehehe.senang kan?sampai umah terus pasang.

tengok.macam santai jek die dapat duk sini.lambatnye bulan 7.kahkahkah.jangan nak hover la ko.

high chair : RM 64

support pillow : RM 29.90

Wednesday, July 6, 2011

5 months

semalam genap medina 5 bulan.macam2 da keletah die skang.antaranye:




  • toleh bile orang panggil name die.yang neh best!


  • meniarap dengan sangat laju.bile da penat nanti merengek.bile mommy telentangkan balek, sepantas kilat die meniarap lagik.heheh


  • suke masukkan sume bende dalam mulut.pening mommy.


  • da pandai marah.kalo orang amek toys die yang die ngah bwat maen, die menjerit pastu nanges sampai la bende tuh pulang balek kat die.


  • da pandai bwat muke simpati kalo nak orang angkat die.penah sebelum neh daddy die pegang sambil duduk, die pandang mommy yang ngah diri depan die sambil merengek2 macam mintak di amek cepat.saje usik die amek lambat2.hehehe.


  • da pandai capai bende yang tegantung disekeliling.penah tangan die tegapai2 nak amek baju yang tengah jemur bile diri sebelah ampaian tuh.


  • pandai tekan sendiri toys die yang bebunyi.rasenye kebetulan die tetekan, tapi pahtu die ulang lagi tekan kat pat yang same.good girl!


  • mulut asek becakap jek skang.sambil masukkan toys dalam mulut sambil becakap.klo orang tego time die ngah kusyuk maen, kekadang menangis.macam tak suke kene kaco.tapi kekadang gelak beso.haii la sayang.


  • suke tido sambil tangan tutup mate macam taknak silau.cute jek tengok.pas da nyenyak abes tekangkang kiap.hahahahah.


  • suke tengok tv.haaa yang neh mommy memang beranginn jek.kalo ngah susu kan die depan tv, kepale mesti nak tetoleh2 tv.bile tangan neh macam menutup terhalang muke die, seboleh2 die nak tengok tv.penah mommy off kan tv sebab tengok die minum susu men2 semate2 nak tengok tv.sebijik daddy die.kaki tv.takmo k sayang.kite men bace2 buku jek.hahahahah.bosan tul mommy neh.


  • waktu tido masih macam dulu.lepas maghrib terus tido sampai la ke pagi dalam kul 6 lebeh.


alhamdulillahhh.pekembangan medina bejalan dengan sepatutnye.esok nak bawak die gi check up.medina lah kurniaan dari Allah yang tak ternilai harganye.pinjamkan lah medina pade kami sampai ujung nyawe kami ya Allah..



aminnnnn..

Tuesday, July 5, 2011

warehouse sale my dear

my dear ade bwat sale.dekat jek ngan umah.so semalam petang gigih aku ngan rafiq bawak medina gi situ.takde nak beli ape pun sebenanye.banyak da beli mase aku ngandungkan medina dulu.siannn medina.sampai2 jek die macam da ngantuk sangat.pahtu mase kat dalam warehouse tuh die da nyanyi2 macam bese sebelum die tido.bunyi aaaAAAaaaAAAaaaaaAAAA ikut lenggok die suke.bile senyap tuh tengok memang betul die da tido.alaahaiii.terus balek.dalam kete tido pun nyenyak jekk.skali sampai uma, bagi die minum susu terus aktif balek.amboii anak mommy neh pandai men2 ngan mommy eh.mommy ngan daddy punyela sanggup tapau dari makan kat kedai ingatkan die nak tido sangat dah.layankan die sampai dekat kul 8 malam baru nak tido.


3 barang neh jek yang kiteowg beli.kan da cakap tak banyak.heheh.


tapi pade mane2 mommy to be tuh memang worth it la kalo gi sini.barang medina banyak beli kat sini taun lepas.antara barang yang recommended ialah playpen, strelizer, food warmer, mosquito net, set tilam, comforter baby.tapi kan tuk bantal, macam tak bape nak bagus la.cepat nipis.dala mase tuh beli banyak set bantal kat sini.tamak kann.


ok tuh jek.

bye.

wedding.

cantik kan pelamin neh.aku suke sangat! rase macam nak besanding lagi skali jek.heheh.neh wedding kawan skola aku.aku datang terawal kot.sume takde lagi and balek pun aku kene la awal gak.uma aku kenduri kan malam tuh.tak dapat nak jumpe sume kengkawan.cume dapat jumpe eton ngan farhana jek.jadila dari tak jumpe sesape langsung..kan?yang neh plak mini pelamin tuk nikah.mini pelamin pun da tak macam mini.cantik kan?neh space untuk guest book sign.sisi tepi.


neh tempat makan beradab.memang kellasss! aku macam jakun jap ade air pancut kat tengah2 tuh terus soh rafiq amek gambo kat situ jugak.buruk perangai.hahahah

lepas tunggu sejam.neh la kawan yang muncul dulu.neh la pantin yang very d high class.selamat pantin baru datin eda.


Friday, July 1, 2011

balek kampung

balek kampungggg ooo balek kampungggg..hati giranggg..

arini mommy cakap nak bawak saye balek kampung kat kluang.ade 2 orang kawan mommy ngan daddy nak kawen.mesti sonok balek kampung.nanti atuk ngan nenek nak bwat kenduri skali mase malam sabtu tuh.mmm saye nak pakai baju pe ek.saye kan jenis tido awal.pakai baju tido jela kot.hehehehe. neh mase saye dengar daddy explain soh behave mase kat kampung nanti.elehh.taw la saye.saye kan memang good girl dari lahir.hehehe.pastu daddy nyanyi2 kat saye sebelum saye sleep.saye da excited nak balek kampung la daddy..

pagi tadi saye bangun lagi awal dari mommy ngan daddy.tapi saye tak kejut pun dieowang.saye maen sendiri jek.baek kan saye? mase mommy nak seap gi keje, mommy letak saye kat katil mommy, terus saye bwat aksi saye neh.sonok rupenye bile da meniarap neh.asek nak bwat jek.heheh.
okla, saye sleep dulu eh.


bye.