Wednesday, July 6, 2011

5 months

semalam genap medina 5 bulan.macam2 da keletah die skang.antaranye:




  • toleh bile orang panggil name die.yang neh best!


  • meniarap dengan sangat laju.bile da penat nanti merengek.bile mommy telentangkan balek, sepantas kilat die meniarap lagik.heheh


  • suke masukkan sume bende dalam mulut.pening mommy.


  • da pandai marah.kalo orang amek toys die yang die ngah bwat maen, die menjerit pastu nanges sampai la bende tuh pulang balek kat die.


  • da pandai bwat muke simpati kalo nak orang angkat die.penah sebelum neh daddy die pegang sambil duduk, die pandang mommy yang ngah diri depan die sambil merengek2 macam mintak di amek cepat.saje usik die amek lambat2.hehehe.


  • da pandai capai bende yang tegantung disekeliling.penah tangan die tegapai2 nak amek baju yang tengah jemur bile diri sebelah ampaian tuh.


  • pandai tekan sendiri toys die yang bebunyi.rasenye kebetulan die tetekan, tapi pahtu die ulang lagi tekan kat pat yang same.good girl!


  • mulut asek becakap jek skang.sambil masukkan toys dalam mulut sambil becakap.klo orang tego time die ngah kusyuk maen, kekadang menangis.macam tak suke kene kaco.tapi kekadang gelak beso.haii la sayang.


  • suke tido sambil tangan tutup mate macam taknak silau.cute jek tengok.pas da nyenyak abes tekangkang kiap.hahahahah.


  • suke tengok tv.haaa yang neh mommy memang beranginn jek.kalo ngah susu kan die depan tv, kepale mesti nak tetoleh2 tv.bile tangan neh macam menutup terhalang muke die, seboleh2 die nak tengok tv.penah mommy off kan tv sebab tengok die minum susu men2 semate2 nak tengok tv.sebijik daddy die.kaki tv.takmo k sayang.kite men bace2 buku jek.hahahahah.bosan tul mommy neh.


  • waktu tido masih macam dulu.lepas maghrib terus tido sampai la ke pagi dalam kul 6 lebeh.


alhamdulillahhh.pekembangan medina bejalan dengan sepatutnye.esok nak bawak die gi check up.medina lah kurniaan dari Allah yang tak ternilai harganye.pinjamkan lah medina pade kami sampai ujung nyawe kami ya Allah..



aminnnnn..

12 comments:

  1. bestnye aku bce dil...xsbr lak.....

    ReplyDelete
  2. sabo babe sabo.lagi bape bulan jek.hah pahtu beguling2 la ko ea.erkk? hehehehe

    ReplyDelete
  3. ahaha....nazreena gune word bergomol2..xabes2 si ina tu...ko lak bguling3 ek? ahahaha
    mala je aku x dgr ag ni...hihi

    ReplyDelete
  4. weh dlu bkan nak guna abah n ibu ker?? apsal termoden plak nih.. hahaha...

    ReplyDelete
  5. weh buang la varification word ni, semak kowt.. hahaha

    ReplyDelete
  6. ct: aku taknak tunggu mala, nak tunggu ko.hahahah

    weda: ayah dan ibu la dulu.baru medina de lagu nak nyanyi tuk aku nanti.ibu...ibu...engkaulah ratu hatiku..hahahah.bio ler verification tuh.sesape bute huruf takleh nak komen.kehkehkeh

    ReplyDelete
  7. ak kne pk dr skrg arr ni dil....ape yg len dr len ek? hhihi

    haruslaa kne moden kan dil...xgitu?

    ReplyDelete
  8. hahahaha.sempat ko eh.tuk ko aku tataw.tuk ery kalo 'babah' ok gak kan? unik dan moden.hehehe

    ReplyDelete
  9. wowowo didil xnk dengar dr aku dah.. huh sentap!

    ReplyDelete
  10. bgs idea ko dil...
    xpun umi and walid..
    amacam....xke alim gtewww

    ReplyDelete
  11. mala : alamak! jangan sentap wei.aku layankan ct nye gedik tuh.ko tengok ko tengok.umi ngan walid pulak da.ye ah, ko nak ape plak mala? hihi

    ct : umi ngan abie best gak.dah ko jangan nak berangan panggilan plak dah.setle kan ko nye weding preparation tuh dulu.kang nanges jek..kehkehkeh

    ReplyDelete