Thursday, October 27, 2011

1 nak ke 2

Aku pakse die bukak mulut.hahaha.susah kau nak bukak mulut die.nanti mesti nak jelir-jelir lidah.selamat membesar sayang! Kekonon sebab dah ade gigi.huahuahua
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, October 23, 2011

Ringkas

Hello! Lamenye tak berapdet. Last week anak dare tu demam.suhu sampai 40.4.seram okayy.sempat bagi ubat bontot dulu mase tunggu doktor sampai.start die demam hari khamis tu sampai la sabtu aku monitor die kat rumah.aku dah cuak sebab doktor cakap kalau sabtu pagi masih tak ok nak kene amik sampel darah die.alhamdulillahh.even hari jumaat malam tu suhu die masih tinggi jugak tapi sabtu pagi tu dah ok dah.pas baik demam makin tak reti duk diam plak.berpeluh mommy kejar.hahahah.tak bagi buat tu die buat ni.tak bagi buat ni die buat tu.sukatilah anak.hehe.die dah tumbuh gigi dah sebatang kat bahagian bawah.kusangka kan dua.rupenye satu.huahuahua.ter excited lebih plak. Mmm oklah.sambung esok.macam tak feel je update blog memalam.aku sedap ngadap mende ni pastu biarkan rafiq sterilize botol susu sensorang.eh tadi pun aku lipat baju sensorang.aci la tu kan.kehkehkeh.medina macam biase la.tido awal. Ok kengkawan. Bye.

Tuesday, October 11, 2011

Jangan marah

Sebab aku post entry gune handphone almaklum masih dalam training, aku terpost entry yang bawah sebelum ni.sedap jek tangan aku click send.sebenarnye nak tambah gmbar medina masa raye rumah mama die syawal lepas.rasenye rumah paling die suke gi beraye la.sebab kalau kat rumah orang laen rilek jek die duk ngan mommy.tapi kat rumah mama die menggeletik taknak mommy pangku nak maen sendiri.hehe.

ok bye.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tamak ke aku

Semalam balek awal sebab training abes 4.30.nak dijadikan cerita, mase aku balek tuh ade budak laen kt uma mama medina.aku penah nampak budak ni.sebab memang kekadang mak die letak situ.rupe-rupenye stat yesterday onwards memang mama die jage budak tu sebab mak budak tu da stat keje.gile macam-macam aku fikir okay.budak ni 10 bulan.da merangkak.

Aku fikir kang kalau budak tu nangis, mama die kene pujuk-pujuk plak, kene tinggalkan medina.nanti menan medina, budak tu pun maen skali.barang-barang medina yang aku tinggal kat uma mama lagi.kedekut ke? Ok2.jangan salahkan aku sebab selame ni mama die jage medina sorang.harus la fokus cume kat die jek.now da kene share kasih sayang.

Medina dala makin lasak.tau-tau je nanti da sampai dapur.nape la mak budak tu taknak anta anak die mase medina da pandai jalan.da pandai cakap.adoiiii.medina jarang meragam nangis-nangis sume.semalam mase aku amek die, mama die cakap budak tuh nangis, medina laju-laju gi kat mama die.jeles mungkin.aku tak dapat nak describe camne pasaan.byk -ve dr +ve.

Dah.aku nak fikir +ve jek sebab aku nak ke taknak ke memang budak tu mama dah jage dah.lagi pun orang laen ade jek jage sampai 3 4 orang budak.takkan aku nak sekat rezeki mama medina.unless mak budak tuh tak serasi ngan keje baru tu.maklumla.sejak besalin lame dah tak keje.hehe.eh tu da doa tak elok tuh.astaghfirllahh..

Oklah.kengkawan.doakan yang terbaik untuk kami sefamily okayy.kekadang aku yang suke fikir lebih-lebih.yang kelakar bile emosi aku ok teringatkan budak tu, rafiq plak emosi tak stabil.tapi bile aku fikir bukan-bukan.eh die plak soh aku cool down.hahaha.

Jom tengok gambar terbaru medina dulu.





Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, October 7, 2011

kenapa dan mengapa


apsal aku takleh bagi komen aa? aku memang da sign in da.pahtu bile da kat dashboard aku klik view blog keluarla blog aku ni.tapi kat atas belah kanan tuh still create blog sign in. tensen aku.tapi bleh jek kalau nak post new entry.ok fine.masalahnye skang aku takleh tinggalkan komen kat orang.otherwise komen aku tuh as anonymous.

nape ek?

Wednesday, October 5, 2011

happy eight months sayang!

wah.arini medina da 8 bulan taw.jap jek anak mommy neh da 8 bulan.memang tengah sedap gomol-gomol die skang ni.aku memang suke sakat die.gelakkuattakhengatdunia kalo die suke sangat.kadang tu aku geram aku cubit pipi die.biase lah die.rimas aku cubit-cubit.start la nak nangis.tapi aku cubit jugak sampai puas hati.hahaha.seap kene sound ngan rafiq jangan buat die nanges.hehe.

skang ni die da makan macam-macam.aku memang mak yang takde aturan.bagi la die rase sikit-sikit.nak strict sangat pun kesian budak tu.hehe.*mesej khas untuk rafiq*aku masih masakkan tuk die.tapi menu yang same jela.carrot-kentang-brokoli.nanti mommy try yang laen ea sayang.kalo kat lua, aku baru bagi die makan mashed potato kfc tu ngan sup piza.eh sekrim kat pizza pun dala.kehkeh.tapi sikit jela.haa ngan garlic bread.die suke okay.seap tarik tangan aku soh masuk mulut die.tak menyabo betul.tapi kan lately ni medina macam makin kurang minum susu la.mase memula makan dulu takla pulak macam tu.baby korang camne?

setakat neh dia da pandai menjulur.alaahh yang macam merangkak tapi tak angkat montot tuh.da lebeh kurang 2 minggu die pandai macam tuh.merangkak belum lagi.tapi da stat buat gaye merangkak.cume tak bergerak.haha.montot jek tegoyang-goyang.takpe.mommy sabar tunggu sampai awak boleh merangkak pahtu berjalan pahtu berlari.eh over plak.haha.pahtu kalo bab tido lasak gile.boleh pusing 360darjah.

bab toys die toksah nak cakap la.mommy ngan daddy duk belikan die toys mahal-mahal (eh tak mahal sangat la) die lebeh suke plastik (see? i mean lebeh mahal dari plastik) hahahaha.ape lagi 1 die suke yang tak masuk akal ek.lupe plak.ade skali tuh.minggu lepas la.aku gi buat facial kat midvalley.so sementara nak tunggu aku sampai berejam tuh.rafiq pun jenjalan la sendiri ngan medina.mase tuka kan diapers, medina macam merengek sikit.makin lame makin kuat.tapi bile die nampak cover wet tissue die tuh.die try nak amek then senyap.bile cube nak amek dari die.biase lah.menangis kuat punye.dah bagi toys laen pun.die taknak.seap geleng pale lagi.hai la anak.pengajaran disini, awak kene selalu tukakan diapers medina ye dear? hihi.

oklah.nanti apdet lagi eh.

babai kesayangan sume!

Monday, October 3, 2011

Fuhh!

Busy nye arini.tak menang tangan nak wat semua.rafiq dala demam panas start pagi tadi.badan kat opis.fikiran da melayang jauh kat umah da.

Cepat la kul 5.

Bye semua!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone