Tuesday, November 22, 2011

auuummmmmm

abg muslim nak peluk i ke? *hugs* T_______T

hahahaha.boleh sakit jantung aku tengok bola malam tadi tau tak.naseb aku da masak makanan medina sebelum bola start.kalau nak tunggu abes sampai dekat kul 12 kau.hahaha.tapi memang saspen lah.boleh plak dieowang gol awal gile.

teringat aku mase piala suzuki aff taun lepas.masih pjj ngan rafiq.bile PM umumkan cuti aku yang macam nak nangis sebab bolehla rafiq balik awal.jumaat kan mase tu.cinta tak dapat dibendung u olls.huahuahua.azab ok pjj.dala tempat keje jauh nun kat mersing tu, lalu plak jalan bengkang bengkok yang cume banyak lori balak jek.memang aku doa banyak-banyak la permudahkan urusan aku pergi ngan balik keje.dapat tau plak ade exschoolmate aku meninggal sebab bawak kereta nak potong lori tak lepas.innalillah..macam trauma pun iye jugak tau.tapi tawakal jelah.nak buat camne kan.ok.aku dah melalut dah ni.hehe.

sambung cite pasal kfcm.eh poyo.pasal harimau muda lah.hahaha.aku suke gile match malam tadi.enjoy walaupun penuh debaran.menyampah aku ngan fakri tu.ko takde pun bagus.memang sebelum amek penalti lagi dah menyampah tengok die maen.ko pandai maen tak weii?? ingatkan mase penalti dapatlah die tebus kesalahan.haraamm.nasib menang tau.abang badrol kecik molek tu.alololo.sian asek jatuh je bang eh.abang plak.da sah-sah bawah 23.hahahah.tuh sape tuh thamil arasu.alahaiii.nasib da ujung-ujung ok.tak jadi striker dah.korang pasan tak muke die macam azad jasmin cume die golap lebeh.hihi.tapi abang baju ijau semalam memang hero la.walaupun aku tak suke kontroversi die, tapi kat padang memang die hero.tesenyum-senyum sendiri aku tengok die semalam.ah sudah.

kalau amy kenit bace ni mampos aku kene gelak.awal taun lepas die kol aku soh cek blog jejariruncing tu soh tengok gelpren kfcm.seap awal-awal da cakap.'tak lawo weii.tak sesuai langsung' hahaha.jahat ko eh nit.ko jela lawo.haha.aku seap tanye.artis mane tuh? hahahah.

yang player indon jangan cakap lah.kalau indon, indon jugak.tak payah nak semangat kejiranan la apelah.ciit podahh.amboi bonaii.bukan main jampi serapah ko kat tiang gol malaysia ea.nasib abang i tak tergugat langsung pun.tak bestla cite pasal indon.selain corak permainan yang kasar pade aku, kite nampak indon maen memang bagus and laju.takkan aku nak puji plak.tak kuase.abes.

pagi ni aku bace kat blog hiburan.neelofa nak belanja sume player ni makan sebab dah menang sukan sea ni.amboiiii.mentang-mentang kau artis, senang je kau kan.aku ni kalau nak makan ngan dieowang pun dalam mimpi jek tau.tak suke.

bye!

Monday, November 21, 2011

parenthood expo

sape pergi wiken lepas? aku tak pernah pergi tau sebelum ni.selalunye time die buat mesti aku ade hal lain or ape-ape lah.tanye member yang dah pergi die kate ok.plus banyak dapat goodies.boleh cenggitu? hai la puan zana.hehe

jumaat lepas mama medina nak cuti so aku pun kene la cuti skali.ape lagi.perasan nak dapat goodies banyak lah kaan.tapi macam hampeh jek.orang bersesak ramai gile.dengan mane yang bau 'keti' lagik.aku tak tahan lah.pusing-pusing jap cari mane yang memang nak jek.aku dapat lah botol susu avent yang baru tu.alahhh.yang kaler pink ngan biru tu.haruslah aku amek pink kan.tapi biru pun cantik weii.tapi material die PP.botol sebelum ni aku pakai material PES.nampak mcm berbeza siket.botol PP ni die macam lembik sket.boleh maen tekan-tekan lak botol die.haha.ngan ape lagi aku beli ek.haa fod jar.nak beli lame dah.tak terbeli-beli.tengok kat sane macam-macam pilihan ade.amek lah satu yang kartun dora.chomel jek dora tu.hahaha.pastu beli food jar tu dapat free food jar gak.dahla harge memang murah banyak dari biase.amek jangan tak amek.

itu je pun yang aku beli kat sane.hehe.tajuk macam banyak kau nak citelah.selebihnye aku jenjalan jek.bile lapar kite makan laaah.

 mak minum die pun kene minum skali.
 mak makan die pun kene makan skali.landing baik punye.taulah perut dah macam bantal dah.

 
 duk kat baby chair maen sensorang.tapi kalau dah bosan selamba nak keluar kaki dah sampai atas
nampak tak? ade waitress amek medina ajak maen.eh nak pulak.seap hulur tangan.memule tu macam lentok manje taknak.hahaha.dah macam boy dah die dari jauh.cepatlah rambut tumbuh ye nak.kehkeh.ape nak kisah.kalau dah dulu mak pak die pun kecik-kecik memang rambut malu nak tumbuh awal.hehe

below.our menu.


 rafiq's
 mine
nyum nyummm

perut kenyang hati pun senang.balik dah penat.nak kene kemas lagi sebab nak gi melaka kan.jumpe mak abah aku kat sane je nanti.nak cite pasal melaka tak boleh dulu sebab gambar sume kat kamera akak aku.bagi teaser dulu lah ea.gambar yang ade kat handphone aku ni.teaser bagai konon.huahuahua.

oklah.bye!

eh chop sape tengok ffm malam tadi.cantiknye fazura.tak kelip mate aku pandang.macam tak puas tengok die sekejap jek.untung lah tmj.eh tak2.fazura yang untung dapat tmj.hehe.eh johor sok cuti.aku orang johor leh cuti skali tak.hahaha.

ok.daa!

Thursday, November 17, 2011

aku menang contest kauuuu

ehem-ehem.nak cite ni.auwww.malu ai.kehkehkeh.

las wik kan, aku sesaje la masuk #contestblognana.alah nana.nana af tu.hehe.tak sangka menang plak.hahaha.soklan die senang jek, semua jawapan ade dalam blog die, tapi untuk menentukan pemenang, die ade suruh hantar gambar paling KREATIF la pulak.aku gambar kreatif nan ado.GEDIK banyaaaaaak.hahahaha.

pilih punye pilih gambar (ceh konfiden semua jawapan betul jek.haha) dapatlah satu.nak tau aku hantar gambar ape.nak tau.tak payah lahh.kalau menang takpe gak.oh ye.yang menang tuh husband tercinta aka aku gak la tu.sebab die masuk contest tu dari a-z aku yang buatkan.dari type jawapan, pilih gambar die dan send kat emel nana pun aku yang buat.die takmo masuk campur.hehe.tak kisah la.janji aku dapat gune gambar die yang kreatif la sangat tuh.hahahaha.kire aku hantar 2 penyertaan la ni.nak try luck.yela.syarat die cakap sorang satu penyertaan jek.i kan tamak haloba.hahaha.nasib hantar 2.kalau hantar gambar aku tu kompem-kompem tak menang.nampak sangat tak kreatif.ceh.

ni aku dah menang ni, dapatlah tiket konsert search tu sepasang.da menang masalah pulak.yela.menang no 2 jek pun.bukan nombor 1.dek kerana tak dapat nombor 1, tiket konsert yang kat kl juara dah amek dulu dah.frust.aku dapatlah kat jb.pemenang ketiga dapat kat penang.eh masih ade harapan tu kat jb.sebab mak metua aku kan kat jb.tapi macam malas la plak nak pergi.ah sudah.dah menang taknak pergi pulak.hehe.tengoklah nanti.

skang nak tengok tak gambar yang menang tu.cehh.perasan ade orang kisah kau ni.hehe.layan jela ek.

jeng jeng jeng..



























gemok nye oiiiii.hahahaha.ampun b.mmuaaah

haa kreatif tak.hehe.

oklah.aku ni da macam cacing kepanasan dah ni.boleh pulak tertinggal handphone.mau balik ni nanti kene bebel ngan rafiq.bangun taknak awal.asal pagi jek buat kelam kabut.hahahah.dahla facebag ngan twitjer kene block kat opis ni.eh? hahaha.

bye!

Tuesday, November 15, 2011

Bubur Lambuk Junior

semalam jenjalan kat belog mommy eisya die ade bagi resepi bubur lambuk junior.wah terus semangat nak buat ok.nampak simple dan menarik.bile bitau rafiq nak buat bubur lambuk die heran dah.eh boleh ke medina ni makan bubur lambuk.alaaa.konsep die same jek macam bubur nasi biase tu cume ade rempah sikit.mau tak die gelabah.mak metua aku pesan, kalau nak buat sup medina, jangan letak rempah ratus bagai.nanti takut perut anak tak tahan.datang menantu die yang degil ni naaak jugak letak.hehe.hopefully serasi la ngan medina kan rempah sup tu.

meh sini aku bagi resepi yang aku dah ubah sikit2 untuk medina.yelaa.i ni tak serajin macam mommy eisya tuh okay.hehe.

bahan-bahan:
  • 1 pot kecik beras (untuk 2 kali medina makan) - di blend dahulu untuk cepat masak
  • 1/2 bawang merah besar
  • 4 biji bawang putih
  • 1 inch halia
  • 1/3 carrot
  • 1/2 kentang
  • 1/4 packet ayam cincang
  • 1/4 santan
  • 1 inch kayu manis
  • 2 sudu kecik serbuk sup adabi
cara-caranya:
  • bawang merah, bawang putih dan halia di blend sekali.
  • carrot dan kentang di potong dadu.
  • tumiskan bahan yang telah di blend.masukkan air sikit.
  • masukkan rempah sup
  • kemudian masukkan kayu manis.biarkan sehingga wangi.
  • masukkan beras yang telah di blend tadi bersama dengan ayam cincang beserta air.tambah air sedikit demi sedikit.
  • masukkan carrot dan kentang apabila bubur hampir masak.(tengok tanda beras pecah2 atau tebelah 2)
  • tunggu dalam 10 minit, masukkan pula santan.kacau hingga sebati.seap.senangkan?
inilah hasilnye......

.

.

.

.

.

.

.

.

taraaaa


lepas ni aku nak try wat resepi ini plak untuk medina breakfast.semangat ok.bagus lah mommy eisya ni buat aku terase nak masak jek.tapi nak ganti buah prune tu ngan hot dog.boleh kan?? so far belog ini dan ini memang best untuk korang refer.

*kelakar bile aku masak rafiq kene jadi tukang bagi arahan bace dari belog.aku gugup wei takut terhangus ke tersalah letak mane yang patut dulu ke.hehe.

oklah.selamat mencuba.bye!

Monday, November 14, 2011

Love's birthday

happy monday u olls.

2nov lepas birthday rafiq.untuk meraikan birthday 'boy' tu, kiteorang gi genting.eh dulu kan mase memule couple kiteorang ade gi genting gak.sape sangka kali ni gi genting lagi dah bawak anak dah.hehe.

disebabkan aku gi sane musim hujan, so tak dapatlah nak maen outdoor games.cume jenjalan dalam first world plaza dan habiskan mase kat bilik jek =)


 baru sampai.
 rimas lah mommy!

 tak reti duk diam anak mommy ni.
 daddy layan die.









 the cake.from oven comel. tq kak lin
 pot pet pot pet mulut die skang.
 first time sambut birthday as daddy!  

 mengacau nombor satu
 dinner kat kfc jek.hehe 
 day 2.
 breakfast kat marrybrown.ade beli chicken porridge tuk medina.die suke okay.makan banyak lak tu. 
 odw balik dah

macam ni lah bile da ade anak.gambar anak jek banyak bile tengok balik kat kamera.kalau dulu kemaen gile bergambar aku ni tau.skang sikit2 'medinaaaa! one two three' kehkehkeh.

oklah.bersempena birthday rafiq yang ke-26 ni (eh tua dah die kan) nak wish lah.hepi birthday daddy.thanks for being a great hubby and daddy sayang! i love u endlessly.

nak tengok tak hadiah tak seberapa aku untuk die.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

tadaaaaa


terus aku soh die pakai.balik baru basuh la ea sayang.hehe

bye!

Friday, November 11, 2011

11.11.11

Much Love. 

takde kene mengena pun ngan tajuk.nak la jugak sibuk-sibuk ade entry kat date yang best ni.hehe.poyos.ingatkan arini nak apdet belog panjang jela skali tu pepagi tadi pas bekpes jek, dapat gi kilang coklat beryl's.last minit dapat gi.seronok.nanti aku cite laen.

oklah.petang ni kiteorang nak balik kluang.doakan perjalanan kami selamat pergi dan balik ok.

bye!

Tuesday, November 8, 2011

budak nangis taknak duk carrier

 memule rengek-rengek manje camni
 pahtu camni
 ni start nangis serius dah
mate start berair.saje mommy usik
 
 kesian plak
ok dah =)

ke aku kene beli car seat ek untuk medina duduk dalam kete.maybe die bosan duduk kat carrier sebab kene baring agaknye.ke sebab die memang manje lebeh.kehkeh.

medina dah masuk 9 months.pejam celik jek kan.carrier maxi cosi medina ni dah muat-muat jek.minggu ni mommy nak buat eksperimen either medina da sesuai ke belum tuk guna stroler without carrier ni.tapi kene dekat-dekat ngan umah dulu lah.takut medina tak selesa kalau nak tido sambil duduk.nak gi carefour puchong la nanti.hehe.excited.

oklah.bye!

Tuesday, November 1, 2011

nak cuti

hai korang.sihat tak? arini semangat aku gi keje.sebab kan..sebab esok ngan lusa aku cuti.hehe.esok beday my kesayangan.so kiteowang plan nak gi genting highland.walaupun tau kat snow world baby below 3 takleh masuk, tapi tetap excited!

oklah.nak bitau tu jek.jom layan medina yang besungguh-sungguh makan biskut.hehe



 bye!