Friday, December 23, 2011

bye semua..

eceh.hahahah.seronok i nak bercuti u ollss.

harini aku balik awal.semangat kan nak cuti lame.aku cuti sampai new year nanti.macam-macam plan dah dalam kepale aku ni.pastu seap dah request mak aku masak itu ini.seronoknye!!! cempedak goreng pun maen order jek.memang selera kampung la aku ni.asal pun kampung kan.hehe.

tak sabo nak jumpe bff childhood aku nanti.lame gile tak jumpe.asal jumpe mesti tak cukup korum.sorang ade.sorang takde.hehe.bulan 3 ni zai nak bertunang dah.wah lagi excited aku mengalahkan die.hahaha.

petang ni aku gerak balik jb dulu.sok pun family aku dari kluang datang jb rumah kakak aku.oklah.selamat becuti u ollsss!

bye.

Wednesday, December 21, 2011

girls day out!

assalamualaikum..

hai kengkawan.rindu saye tak? auwwww.saye rindu la ngan kowang.hihi.aku tau mimi mok.ko mesti rindu kat aku kann.hahaha.pasan betul.
takde ape menarik nak cite lah.ha laahh.aku bukan best pun.balik-balik wat bende yang same jugak.nak cite ape pun tatau.haa kalau korang nak tau skang ni aku ngah dalam usaha kuruskan berat badan.tu jela pun kalau cite pompuan.macam semalam kan, beria aku gi gym.disebabkan aku tak lunch semalam.balik umah dah lemah longlai.ajak rafiq dinner konon break the rules la dinner nak makan nasi.pastu dekat kul 8 lepas medina tido.aku pun TERtido skali.ape kes?! baek takyah gi gym.tensen mak taw.da masuk minggu ke3 aku gi gym.berat sekilo pun tak turun.oh maiii.apekah dosaku? nape liat sangat lemak dalam badan aku ni? malas ah cite pasal berat badan ni.sok-sok aku diet lah lagi.

las wiken kan.kengkawan lame aku mase study kat uitm ajak jumpe.lame seh tak jumpe dieowg ni.bebalik aku jumpe miang ngan ryn je.kali ni ryn tak dapat join sebab balik uma metua.wei metua die pun aku baek wei.hehe.yang miang ni bukan sesuke aku bagi name miang tau.memang kiteowang panggil die miang.tapi die komersilkan name die mi-young.bleh? blah la ko.hahaha.aku kawan ngan die lame gile.since minggu orientasi lagi.padahal die course laen.die amek art and design.tapi sebab pengaruh kuat selalu lepak ngan kengkawan aku yang amek office management, part 2 die tuka course.terus amek office management gak.nak tau sebab ape name die miang.dulu kiteowang kalau jalan gi cafe kan.dala tegedik-gedik(ye.dulu memang budget lawo la kan.dengan ambut perang macam kene air karat T___________T) nampak mamat ensem jek dari jauh lagi miang ni da kua kan cemin.kua kan sikat.sikat okayy.nak makesure rambut tak menggerbang.hahahah.pahtu jalan kontrol ayu.setiap kali ok.kiteowang terus panggil die miang.hahahaha.padahal name bukan maen cantik lagi,dinamariana.tapi takde orang panggil name tu kot kecuali lecturer kiteowang.hahahah.love you miang!

aku sayang sangat semua yang ade dalam gambo ni.masing-masing dah ade life sendiri.si serawak da kawen ngan laki kaye.asal cuti jek melancong obesi.kelllasss.tengok gaye pun da macam mak datin skang.tinggal si kecik ngan ash jek lum kawen lagi.aku doakan korang cepat-cepat kawen eh.hehe.jom layan gambo.aku paling suke gambo ngan kecik kat bawah ni.nampak macam ade nur gitu kat muke aku ngan kecik.i love lighting kat sunway pyramid.kehkeh.kiteowang lepak kat bubba gump shrimp.aku tak amek gambo makanan pun.sume kat kamera kecik.ni pun die bagi kat whatsapp malam tadi.tak semua pun aku upload.kang muntah darah lak korang.hahahaha.
 ade 'nur' kan muke kiteowang.hehe
 L to R: kecik.serawak.me.miang. depan skali ober tu ash.hehe
beso kau perut die.baru 3 bulan.seronoknye! i'm happy for u darling.muah : *

ok.bye!

Thursday, December 8, 2011

family holiday - melaka

ni aktiviti kiteowang sefemili mase memule cuti sekolah ritu.enjoy sangat cuti kali ni.tapi macam tak puas sebab 2 hari 1 malam jek.tengok caption gamba la ek.nak type pepanjang pun malas.hehe.

destinasi pertama.gi zoo sebab budak debab sorang ni memang suke sangat tengok binatang kat zoo.tak pernah puas okay.
 ni mulut ngah becakap.boleh tahan kepo gak ni nanti.sayang anak mommy!
 medina with atuk ngan nenek.mase ni rafiq gi amek fan medina tetinggal dalam kete.
 me with abah kesayangan.
 ngan abah lagi.hehe
 takyah serius sangat muke boleh tak k.ap.haha.
 penat woo jalan dalam ni.
 berpeluh-peluh sume.
 budak eksyen taknak amek gambar langsung.lari-lari.hehe.
 sayang dua-dua sangat. 
 q nak naik river cruise
 sian medina.dah waktu die tido kan.pahtu mak tak bagi gune carrier tu bile medina tido.sian katenye.hehe
lepas naik river cruise pegi menara taming sari pulak.tengok muke medina tak puas hati dah bangun.pas naek menara taming sari ni kiteowang gi makan asam pedaas kota laksamana.sedapnye.
besa dah nampak zafran ni.dulu aku gomol-gomol jek.wei die baru 4 taun.tapi kalau cakap darjah 2 pun orang caye.haha
 auwww!

 dah penat bejalan naek beca plak.
 bukan maen suke kak atin ngan abang mail eh.
 tido saje zafri ni.hehe
 medina taknak duk diam.rimas kot dalam beca ni
lengkap sefemili.

on the way balik tu singgah kampung rafiq kat melaka tu sebab nak amek pelam.lepas tu masing-masing balik ikut destinasi.akak aku yang second tu terus balik kl umah mertua sebab cuti sekolah kan.so skali jalan ngan aku.mak aku plak balik ngan akak aku yang first.aku paling tak suke part nak bepisah ni taw.touching.

bye!


Wednesday, December 7, 2011

sayur bening

wah lame tak apdet tetibe nak kerek ngan menu simple ni.hahaha.aku ade bende nak apdet tapi asekla tetinggal pendrive.nak apdet kat umah jangan haraplah.baik aku layan medina.takpun tido.hehe.

baeklah datin-datin sekalian.kat sini aku nak tunjuk menu simple medina ye.tapi tu pun macam bangga jek masak ni sebab aku bace kat belog ummi maryam yang bayam merah banyak khasiat.barulah tehegeh-hegeh nak cari bayam kaler-kaler ni.hehe

bahan-bahan die.
 labu yang direbus terlebih dulu.

nak tau kisah labu ni tak.aku ni 'peghak' sikit.tak pernah masak labu.nampak sangat tolong mak masak kat dapur pun tak kan.hahahah.pahtu mase nak masak labu ni aku da macam.eh.apsal keras sangat ni.camne nak potong.camne nak buang kulit.sume macam susah jek.panggil rafiq die pun tak pernah buat.kesian kan.hahaha.jadi nye sesame la kiteowang bereksperimen bagai seap tepon akak aku camne nak uruskan labu ni.kotla aku beli labu mentah yang belum boleh dimasak ke.gile 'peghak' kan.memang lepas ni rafiq jela uruskan labu.ye sayang? hehe

 dah seap rebus.
nasi (tengah masak).aku skang da stat bagi medina makan nasi dah.

bahan-bahan

1/2 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
labu
5 6 helai bawang merah
daging ayam
beras 1 pot kecik (2 kali medina makan)

tumis bawang.masukkan air secukupnye.kemudian masukkan ayam.tak lame lepas tu pulak masukkan sayur bayam tersebut.cehh.hehe.last skali bile tengok masakan dah nak masak, masukkan labu.dah siap.senang kan? beras masak asing.

semalam kan aku gi carrefour nak beli makanan medina.skang ni pun esbox tuh memang penuh sayur-sayur medina jela.untuk perut aku ngan rafiq.lame dah tak makan malam.diet katenye.kurus tak jugak.huahuahua.aku seap beli pasta lagi.berangan kan.aku ingat wiken ni nak bagi medina makan pasta la.macam seronok jek.

oklah.tuh jek.nanti sambung lagi eh.

bye!

Friday, December 2, 2011

ombak rindu

abang hariz!!! tunggu nanti i datang tengok u eh.tapi i pergi ngan abang rafiq.hehe

leher aku sakit lah.salah bantal gaknye.tegakkan kepale pun rase tegang jek.ade ke kawan aku cakap penangan MJ.hahaha.ya ampun.takde kene mengena langsung okay.

hahaha.ok lah.aku nak feeling2 izzah ni.poyo.haha.

bye!