Monday, March 26, 2012

Dugaan

seminggu ni rafiq takde ke china.aku ok jek.mule nye lah.bile dah sampai mase die nak kene gi tu.meleleh lah air mate.haha.cakap sikit nanges.pesan tu sikit nanges.pesan ni sikit nanges.haha.kene plak skang ni medina ngah demam.suhu naek paling tinggi sampai 39.7.memang dugaan betul.mak mane tak cuak u olsss.

pagi ni suhu medina belum turun lagi.aku dah tuam-tuamkan jugak n bagi makan ubat.malam tadi dah masuk ubat bontot :'( kesian anak mommy ni.seminggu ni aku stay uma akak ipar aku in case pape emergency die adelah untuk monitor medina kaann.hmmm.sedih jek.suami jauh.anak demam.first time ni medina demam daddy die takde.selalu daddy die yang monitor and bejage malam.ubat die pun daddy yang jage.tapi takpe b.u jangan risau eh ;) mommy can do it! ecewahhh.poyo!

ni tadi rafiq dah selamat sampai.emosi aku pun dah stabil dah.dah tak nanges2.hehe.alahh.sekejap jek seminggu tu.sedap kan hati sendiri.hehe


ni semalam mase breakfast kat umai cafe putrajaya :) medina cepat sembuh eh.mommy love u sayang!
oklah.bye!

Wednesday, March 21, 2012

Mattel Warehouse Clearance Sale

jom pergi!

click SINI untuk detail lebih lanjut :)

Monday, March 12, 2012

Sale!

dah ade anak ni memang semua untuk anak ek.seharian bejalan hunting baju anak jek :) eh korang-korang aku nak bitau ni.banyak-banyak promo, promo roxy ngan quicksilver paling best.nak tau tak.kalau kite beli minimum 2 items, kite akan dapat rebate 100%.means kite beli harge rm150 then mase bayar tu kite akan dapat voucher rm150 jugak.bleh gune hari yang same.valid sampai bile voucher tu aku lupe.hehehe.so ape lagi? jom serbu!

jap nak cakap.mak abah aku datang sini semalam.makcik aku pun ade skali.so aku pun sesibuk nak cuti selase ngan rabu.hehe.nak bawak jenjalan lah ingatkan.tak sabarnye nak balik arini.hehe.

oklah.bye!

Tuesday, March 6, 2012

Playgroup

sape sangke dulu kecik2 duk diam jek ini budak.pegi sane sini orang tego, senang jage die ni.beruntung mak bapak die.bkn lah skang tak beruntung.untuuunng.hehe.tapi macam dah berubah 360darjah.memang tak reti duk diam.ade jek bende yang die buat.kalau die tetibe diam senyaaap jek.ade la bende yang die tengah 'kerja'kan.hahaha.
ok.nak cite pasal school medina.sebenarnye aku tau school ni dari kawan rafiq.die anta anak die kat situ.tapi aku rase terlalu awal la plak kan mase tu.medina baru 2 bulan lebeh kot.haha.kawan rafiq die anta mase anak die 10 bulan.die kate tu pun sebab die tau lambat.erkk.hehe.tapi senyap macam tu jela kan.

mase medina genap setahun tu barulah kiteowang anta ke school.bleh gi trial class die dulu kalau nak.kite tengok cane method pembelajaran die kan.aku pun try.tuk trial class tu rm35 jek.pastu aku terus teruja.hahahaha.biaselah.mak kan hover! school ni macam playgroup la.bukan la belaja menulis ke ape ye kengkawan ;) teacher die pun very sporting.once kite register kite dapat beg macam kat bawah ni.
suke design beg ni.memang sesuai tuk mak budak.eh budak2 ;)
tshirt.perfume kecik.voucherS.buku.pamphlet.
ade lagi satu yang stok belum sampai.car sticker ;)

oklah.setakat ni tu je kot yang aku bleh share.medina pun baru 3 kali gi clas.hehehe.sekali seminggu.ade pape nanti aku update lagi pasal school k? kalau sesape yang berminat jom la join ;) location kat puchong.

thanks to laily sebab die yang kenal kan aku ngan teacher wati.tapi laily takde belog.hehehe

ok.bye!

Monday, March 5, 2012

Wiken

nak cite ni.aku gi FRIM sabtu lepas.picnic ngan kengkawan.buat potluck skali.tapi sedeh.hujan plak.ape pun.makan tetap makan.cumenye masing2 malas lah nak buat aktiviti cycling ke mandi manda ke.hehehe.makan lagi sedap kot ujan2.haha.

 kami2 yang ayu ;)
 bapak2 budak.eh ade yang masih single.yang nombor dua dari kiri ngan baju oren tu ;)

balik dari FRIM ni kul 7.yela.ade baby lagi kan.macam tak puas plak lepak.so teruskan lah lepak kat tutti frutti kat curve.dah puas lepak, barulah bleh balik.kehkehkeh.gambo takde :)

esoknye anta medina ke school.oooh a'ah ek.aku dah lame tak cite pasal medina kan.harini genap medina setahun sebulan.jalan belum pandai lagi eh.skang lasak die kemaen lagi.tak larat mak nokkss.memang tak reti duk diam.nanti aku cite pasal pekembangan die eh.
 dalam clas.mase ni ngah maen bubbles

balik dari school singgah umah abang rafiq kat puchong.ingatkan petang tu nak gi fitflop sale kat pj trade centre.cite kat biras aku die pun excited nak gi.tak sempat tunggu petang.terus jek gi dalam kul 2 lebih macam tu.so dapat lah aku rembat macam kat dalam gambar bawah ni ;)


tak sempat sampai umah, terus pakai mase dalam kete nak gi alamanda.over.huahuahua.gi alamanda sebab nak gi mothercare.tengah sale u olss.dapat lah belikan medina gaun comel.daddy die macam berkenan satu stroller tu.sebab stroller medina skang tak sesuai kalau die nak tido.kalau tido macam melentok abes.tapi ngah berkire2 jugak ni.same ade nak quinny zapp extra ke atau maclaren yang murah2 jek.rupe-rupenye zapp extra takleh lipat kalo letak kat bonet ek.alang kan yang stroller skang leh lipat pun bonet dah penuh, apetah lagi kalau stroller takleh lipat.hmmm.tengoklah camne.eh dah membebel ke lain plak.hehe

oklah.nak standby dah nak balik ni.nanti sambung lagi eh.

bye!

Friday, March 2, 2012

Zai tunang

hari yang same ngan birthday medina tu aku nye bff dari kecik tunang.dah sampai pun seru.kehkeh.dulu-dulu selalu berangan naek pelamin ngan die nilah.die ni pun kuat berangan gak.nanti sara mesti gelakkan kuat-kuat.menci tau.hahaha.yang sara ngah buat preparation tunang jugak.yeayyy!!! semua nak kawen dah.kalau sebelum ni dating aku sorang jek bawak anak.pasni memasing bawak anak la eh.btw.congrats zai.sayang ko sampai bebile.

psst.pasni kite buat baju tuk sara tunang plak eh.tapi kalau dah dekat-dekat raye tu pakai baju raye jelah.wakakaka.mesti bengang je sara bace.hahaha.dah.aku doakan ko bahagia ngan rizal sampai ke akhir hayat eh.ingat tau.aku sokong kau dalam semua perkare yang kau buat.teringat plak pasal pida.hahaha

nanti aku update gambar zai atas pelamin eh mase tunang.

bye!

Medina 1st Birthday

haiiii ;)
lamenye aku tak update belog.memang cenggini la..kalau dah stop nak start balik mesti malas.haha.bukan aku tak login pun.login.tapi asal nak buat new entry mesti macam takde idea.bleh gitu? hahaha.sudahnye aku bace jela belog orang.hehe

oklah.dah masuk bulan baru pun.sebelum medina lebih beso lagi.baik aku buat entry birthday die yang pertame ni.buat kenang-kenangan kan.hehe.untuk birthday die yang pertame ni aku tak buat party besar-besar pun.just makan adek badek ngan family sebelah rafiq jek.tapi dah sampai mase mak aku jemput jiran-jiran jugak.layankan ajelah.haha.

theme tuk birthday medina minnie mouse.yang buat kan deco neh sume biras aku.die memang party planner pun.aku tumpang sekaki la kan.hehe.betuah badan.jom tengok gambo
skang gantung kat bilik medina ;)
gelap sikit.aku la yang amek gambo ni.tak reti setting dslr.haha

ok.mase ni birthday girl dah ngantuk.dah kul 9 lebeh kurang.die kan kul 8 je dah tido.sian anak mommy
makanan order jek.mintak mak aku masakkan mihun goreng ngan kuey tiaw goreng
ok nak start dah
mommy excited kan?
alhamdulillahh.selesaiii

ok.abes dah.alhamdulillahh.semuanye berjalan ngan lancar.bace jugak doa selamat tuk medina.dah setahun dah anak mommy.tapi awak akan sentiase jadi baby mommy ok sayang.mommy sayang awak lebih dari segalenye.doa mommy sentiase mengiringi awak T_________T touching anak dah setahun.hehe.haa sebelum tu kan aku de cakap nak beli yang special tuk birthday medina ni kan.nak tengok tak? hehe.gedik.




















































 


tadaaaaaaa





ok.ni impian mak die sebenanye.hehe

bye!