Wednesday, May 16, 2012

Bunting Pelamin


rezeki fasha kan bunting pelamin.aku tengok die ni makin ramai orang mengata makin murah rezeki die.belum habis isu yang mak mertua tak datang die nikah, dah dapat tau die pregnant :) aku tak minat pun kat die, tapi dalam tak minat tu aku tertunggu gak cite die belakon.hahaha.skang cite ape ni.seindah sakura.best dowhh.lagi2 abang fahrin i ade dalam tu.bukan abang farhin eh.haha.gedikss.

sebenarnye nak cite pasal bunting pelamin.kalau nak tau aku dulu pun bunting pelamin gak ;) happy tak terkate weii.tapi aku bunting pelamin taklah kecoh satu malaysia.sape lah nak amik tau.kahkahkah.ade makcik2 kat opis ni yang konon pelik lah ape lah kat fasha sebab cepat sangat.hai la makcik.bile lah mentality nak berubah.cume orang dulu2 kan cakap awal2 pregnant tak elok canang kat orang takut tak menjadi kan.tapi excited tu dah mengatasi segalanye.aku dah rase :)

aku dulu mase dapat tau pregnant, baru seminggu abes majlis belah rafiq.auwww.aku period seminggu sebelum kawen.mase ari nak nikah tu baru mandi hadas ;) sesuci embun pagi gituww.kire memang waktu aku kawen tu adelah hari subur aku.gap ngan umah rafiq plak hampir sebulan.so suppose aku period mase majlis belah rafiq.bile lewat seminggu tu la aku cek.aku ingat lagi mase tu inai masih merah lagi kat jari u olls.bile sah positif tu, terus kol mak abah, kakak, besfren sume lah.padahal tau tu tak elok canang kat orang sebab baru sangat.5 minggu mase tu.tapi tu lah.ni sume pasal EXCITED.kalau nak suh cite balik memang dari a sampai z aku ingat moment tu.indah tak terkate.mane bleh lupe.

kawan-kawan seangkatan aku pun ramai bunting pelamin ;) mimi mok.ko jangan nak senyum2 sangat eh *aku tau ko mesti bace* salah sorang nye kawan aku mimi ni.mase die bitau aku die pregnant, aku punye lah suke nak meloncat sume n memang doa sangat aku nak macam die.aku ngan rafiq memang takde nak plan lambat ke ape.alhamdulillah.doa aku dimakbulkan :)

terima kasih ya Allah diatas kurniaan yang tak terhingga ni.semoga Kau murahkan lah rezeki untuk kawan2 sekeliling aku mendapat nikmat yang same ni ya Allah T___T

*lately ni kawan aku ramai yang pregnant.aku macam kene tempias sikit.rindu nak pregnant.tapi memang takde dalam perancangan skang.tengok lah tiga empat tahun lagi ;) ke lebih? hehehe

ok lah.bye!

Wednesday, May 9, 2012

Kenangan Terindah

 2005


 2006


 2007


 2008


2009

2010

 2010
mase ni dah mengandung ;)


 2010


 2011


2012


Alhamdulillahh.diam tak diam dah dua tahun usia perkahwinan kami.dan bertambah lengkap bile ade fathia medina as penyeri dalam hidup :) makne nye jugak hampir lapan tahun aku kenal ngan rafiq since ujung tahun 2004.alhamdulillahh.

aku bersyukur sangat die jadi suami aku.banyak kenangan manis yang dah kami lalui.tak kurang jugak yang pahit.hehe.gadoh baik gadoh baik tu dah selalu.tapi pengalaman buat kami bertambah matang.harapan aku semoga ikatan yang telah terbina ni berkekalan hingga ke syurga.insyaAllah..

Tuesday, May 8, 2012

Two Years

Dear husband,


to be continue..

mari kite membaca

dalam flight ke langkawi ;) nanti story eh.