Friday, June 29, 2012

Hi Tea With Rita Rudaini

hello!
best gile petang tu dapat hi tea ngan sis rita.macam yang korang tau skang ni kes die ngah dibicarakan kat mahkamah pasal tuntutan cerai aidil.aku memang kagum ngan ketabahan die dalam hal ni.ingat senang ke nak jage anak tanpe suami kat sisi.suami ade tapi macam takde plak.takde gadoh takde ape, tetibe keluar rumah atas hasutan family sendiri.aku memang ikut perkembangan kat twitter die dari dulu lagi.perempuan yang nampak lemah lembut, sopan santun yang kononnye menantu pilihan tu memang aku cukup tak berkenan lah si ayu rodah tu.hmmpph.

hi tea ni buat kat hotel putra kl.sebelah hospital pusrawi.memule sampai medina dah poo poo plak.aisemen.serasi sangat lah eh medina? hehe.hotel ni overall best cume tak baby friendly.takde pun baby room.terpaksa lah mak seap kan die kat sinki toilet tu je hah.haha




muke dah abes happy sangat la ni.haha.skang die dah pandai bawak diri sendiri.senang la mak nak bergosip.eh? haha.makin cheeky tau dak ni.word pun dah banyak leh cakap.kalau orang gelak, die pun sibuk nak gelak gak.over!

adik ipar aku ni lah yang buat aku terjebak skali join hi tea ni.die memang fans tegar rita rudaini woi.seap mase die naek stage sebut name twitter jek sis rita terus gimme five.hehe.tapi memang worth it la.sebab sis rita pun sempoi abes.makanan plak banyak pilihan.semua sedap.serius wei sedap.

 enterframe jap ehh :)




mase ni semua kene naek stage sorang2 tau sebab die nak kenal ngan sume fans die.nanti die tanye la pape kat atas stage tu.ade plak fans yang nangis terharu sangat dapat jumpe die.mak kontrol hokayyy.hahaha.naek stage sensorang tp mase nak bergambo tu lah medina kedek2 datang kat i.hahaha.sis rita soh medina amek gambo skali.memang sporting lah die.i likee.


 konon dah rock abes tapi senyum kontrol kan aku.ntah pape.hahaha

 medina sensorang kat belakang bawak diri.hehe

bile hi tea nak abes baru rayyan ngan arjuna turun dari bilek.memule arjuna masuk medina cakap 'baby..baby..baby..' ye sayang mommy tau baby.excited betul die kalau jumpe baby


abes keayuan i medina tak duk diam plak.hehe

 medina nak kiss arjuna.amboiiii.

ensem betul arjuna ni.yang rayyan moody.nak ngan mommy die jek.pastu muke masaaaaam jek.haha.pasan tak budak pompuan belakang tu.name die pun medina gak.haha.yang join hi tea ni budak dua orang jek. medina n medina.hahahaha

oklah.last but not least;

memang happy dapat join hi tea ni.dapat plak sis rita yang sporting.mase ni die seap cakap 'rapat sket kepala, rapat' haha.tapi quality gambo sorry ye.yang ni gune hp cokia i jek T__T

bulan puase ni ade lagi iftar ngan sis rita.kat twitter die cakap, tak puas jumpe fans time ni.rase best sangat, tu yang nak bwat iftar plak.well.fans u yang sorang ni memang best.hihi.i dah confirmed join.kali ni, akak ipar ngan husband die pun join skali.skali tu semalam, mak metua aku pun nak join jugak.haha.jom2 i suke jek.

oklah.bye!

Monday, June 18, 2012

bosan

nak cite ape ek.takde sangat cite menarik nak dikongsi lah

haa nak kerek siket lah.hehe.aku dah rajen masak tau skang.seronok rupenye bile masak ni kan.walaupun lauk simple jek tapi bile suami ngan anak makan abes seap bertambah rase puas sangat.medina pun dah kuat makan skang ok.kalau kene ngan selera die memang bertambah2 lagi.eh tapi kalau taknakkkk..grrrr

aku ni dulu memang jahil bab masak wei.kesian kan.pastu bile dah kawen ade la jugak rase nak masak.memang start from zero lah.rafiq lagi pandai masak dari aku.kalau misal nye aritu tak makan lua, bile masak kat umah aku lah pembantu.rafiq chef nye T___T tak sempat nak improve pape, dah kene pjj plak.memang lagi tak masak la

tapi skang nak taknak aku memang kene masak.sebab medina kannn.pasal anak ape pun memang sanggup.kalau dulu balik dari umah mama die tak makan dah, cume minum susu.now die dah mintak makan.kekadang belum seap masak lagi dah 'nak nak'.dah tarik2 kerusi T___T memang kelam kelibut jugak lah memule.naseb lah ade helper.i lap u la sayang ;)

eh.takde motif la entry ni.okbai!

Monday, June 4, 2012

16months

sekejapnye rase dah 16months dah anak dara tu.tapi best tau layan die skang.dahla kuat menyakat.die tau bende yang kite tak bagi tu lah yang die nak cube2 bwat then mate menjeling sambil sengih2 tengok kite.tunggu sampai kite cakap no, mengekek2 die gelak.medina ni tinggi tau.mase lahir panjang die 56cm.so sinki pun die dah sampi tapi jinjit2 sket lah nak jenguk ape kat dalam tu.padahal takde ape pun kalau sinki kat hall tu.kalau ade makanan atas meja, die panjat kerusi then amek sendiri.tau2 die ngah makan T___T

skang ni kalau nak tido malam, tanye die 'nak sleep tak medina' kalau die nak, die terus menonong jek masuk bilek naek katil sendiri, sambil babai2 and flying kiss daddy.kalau taknak laju2 die geleng pale.haha.nak susu plak die gi dapur tunjuk tempat susu sambil cakap 'nak nak'.nanti mommy soh bareng dulu, die pun amek bantal kat sofa and bareng depan tv tunggu susu seap.chomel sangat bile die bwat camtu.hehe

macam bile nak mandi kan, baju kotor aku soh letak kat bakul die sendiri.suke die wat.nanti kalau dah letak baju kotor dalam bakul, kedek2 gi kat toilet ngan pakai diapers jek.kire macam skang die dah pandai bwat ikut arahan.pas minum susu pun amek tutup die, tutup blek botol susu tu walaupun maen letak jek.kalau soh pass barang lagi die suke.rajen anak mak kan.haha

kalau kat tv tu dah tau dah ape favourite lagu katun die.macam kat baby tv die suke charlies and the numbers, eggbird, where is grandpa, hyppo, happy birthday, mice and the builders eh banyak lagi lah.hehehe.kadang tu tengah maen dalam bilik, dengar jek intro cerita die suke, terkedek2 keluar.hehe.nanti joget2 seap hentak2 kaki lagi.haha.bile nak keluar jalan, die dah pakai cantik2 tak sabar nak pakai kasut.bile cakap 'jom' terus jek gi kat pintu.

haa nak tau tak.skang ni die dah taknak balek dari umah mama die.hadoii lah anak.kalau dulu2 tu die macam merengek2 jek kalau nak amek.skali minggu lepas upgrade dah.mase rafiq datang, dengar suare die gelak2 kat tingkat satu bahagian luar umah mama.bile rafiq naek atas jek, die senyum tapi die lari kat umah pastu seap gegar2 grille sebab nak masuk.taknak balek.eh cenggitu plak.bile dah pujuk2 die nak gi kat mama, pastu babai pastu lentok kepale taknak balek T___T mmm takpelah medina.atleast aku tau die happy kat umah tu

 dengki daddy nak nap
  gigi atas a bit jarang.memang cenggini ek? hehe
 nak buat 'peace' tapi tengok tangan sendiri
 addicted to angry bird
 buat muke manje.cair mak
 suke maen air.kalau ajak mandi laju jek
mommy pun takde kete, medina dah ade kete sendiri ;) -amek dari instagram rafiq-

ok.tu je lah yang ingat takat ni.haa sebelum tu kan, jom mommies yang bace belog ni anta anak gi playgroup kat puchong tu.kalau nak try dulu pun bleh.bleh datang 2 kali tuk trial class.hage rm35 per class.seriously enjoy tau! aku anta medina since die 1 year rituh dan nampak lah improvement die dari segi friendly(paling obvious), happy go lucky.sampai aunty uncle die cakap bawak medina gi karoke best ni sebab pantang dengar lagu.hehehe

oklah.bye!