Monday, June 4, 2012

16months

sekejapnye rase dah 16months dah anak dara tu.tapi best tau layan die skang.dahla kuat menyakat.die tau bende yang kite tak bagi tu lah yang die nak cube2 bwat then mate menjeling sambil sengih2 tengok kite.tunggu sampai kite cakap no, mengekek2 die gelak.medina ni tinggi tau.mase lahir panjang die 56cm.so sinki pun die dah sampi tapi jinjit2 sket lah nak jenguk ape kat dalam tu.padahal takde ape pun kalau sinki kat hall tu.kalau ade makanan atas meja, die panjat kerusi then amek sendiri.tau2 die ngah makan T___T

skang ni kalau nak tido malam, tanye die 'nak sleep tak medina' kalau die nak, die terus menonong jek masuk bilek naek katil sendiri, sambil babai2 and flying kiss daddy.kalau taknak laju2 die geleng pale.haha.nak susu plak die gi dapur tunjuk tempat susu sambil cakap 'nak nak'.nanti mommy soh bareng dulu, die pun amek bantal kat sofa and bareng depan tv tunggu susu seap.chomel sangat bile die bwat camtu.hehe

macam bile nak mandi kan, baju kotor aku soh letak kat bakul die sendiri.suke die wat.nanti kalau dah letak baju kotor dalam bakul, kedek2 gi kat toilet ngan pakai diapers jek.kire macam skang die dah pandai bwat ikut arahan.pas minum susu pun amek tutup die, tutup blek botol susu tu walaupun maen letak jek.kalau soh pass barang lagi die suke.rajen anak mak kan.haha

kalau kat tv tu dah tau dah ape favourite lagu katun die.macam kat baby tv die suke charlies and the numbers, eggbird, where is grandpa, hyppo, happy birthday, mice and the builders eh banyak lagi lah.hehehe.kadang tu tengah maen dalam bilik, dengar jek intro cerita die suke, terkedek2 keluar.hehe.nanti joget2 seap hentak2 kaki lagi.haha.bile nak keluar jalan, die dah pakai cantik2 tak sabar nak pakai kasut.bile cakap 'jom' terus jek gi kat pintu.

haa nak tau tak.skang ni die dah taknak balek dari umah mama die.hadoii lah anak.kalau dulu2 tu die macam merengek2 jek kalau nak amek.skali minggu lepas upgrade dah.mase rafiq datang, dengar suare die gelak2 kat tingkat satu bahagian luar umah mama.bile rafiq naek atas jek, die senyum tapi die lari kat umah pastu seap gegar2 grille sebab nak masuk.taknak balek.eh cenggitu plak.bile dah pujuk2 die nak gi kat mama, pastu babai pastu lentok kepale taknak balek T___T mmm takpelah medina.atleast aku tau die happy kat umah tu

 dengki daddy nak nap
  gigi atas a bit jarang.memang cenggini ek? hehe
 nak buat 'peace' tapi tengok tangan sendiri
 addicted to angry bird
 buat muke manje.cair mak
 suke maen air.kalau ajak mandi laju jek
mommy pun takde kete, medina dah ade kete sendiri ;) -amek dari instagram rafiq-

ok.tu je lah yang ingat takat ni.haa sebelum tu kan, jom mommies yang bace belog ni anta anak gi playgroup kat puchong tu.kalau nak try dulu pun bleh.bleh datang 2 kali tuk trial class.hage rm35 per class.seriously enjoy tau! aku anta medina since die 1 year rituh dan nampak lah improvement die dari segi friendly(paling obvious), happy go lucky.sampai aunty uncle die cakap bawak medina gi karoke best ni sebab pantang dengar lagu.hehehe

oklah.bye!

2 comments: