Thursday, September 13, 2012

Legoland, JB

hai sayangssss!!

sorry lah sebab i ni kan asyik buat janji pelesu jek.kata nak update pasal legoland right after i balik tapi legoland dah nak bukak woii baru kedek2 nak update.hihi.sorry :) kalau ngan kengkawan, ofismate sume abes dah aku cite, tapi tuk yang jauh dimata tapi dekat dihati ni lemssss sangat nak update.

nak start camne ek.nak bagi bintang terus ke hape.hahahah.mase aku nak masuk sini, aku tak google ape pun yang ade kat dalam ni.nak rase suprise lah konon.memang suprise hoiiii.

kite cite based on gambar dulu eh.nanti ujung2 aku komen.

ni parking lot die.besaaaar.tapi mase ni belum tar sepenuhnya.tak kisah lah kan.aku rase by the time die officially bukak isnin depan mesti dah seap
ni jalan nak menuju pintu masuk.mak oii.patah pinggang eden.jauhla jugak.tapi dah excited tak terase pun u olls penat2 ni semua.kahkahkah
 pass masuk die
 marah abang ni aku soh pose macam ni lagi.hahahaha
 masuk2 nampak ni.macam ade mini market tuk shopping2
 cik kak ni tido mase memule sampai.dalam hati mintak2 lah die tido lame sikit.hihi
close up one
 close up two
 ni semua die pakai lego
muke tak bape nak hangit sebab cuaca pun aritu memang sangat ok.nak kate mendung tak mendung.tapi tak panas lah.sedang elok jek
gambar kat depan ni dulu.roller coaster ni lah yang aku naik.seram tak seram.tutup mate lah jugak.hahaha
game ni nampak best kan.eh memang best lah.yang buat tak best sebab aku takleh naik pun.medina bawah umur.sob sob
dah bangun dah.sempat jugak lah mak naik satu game sebelum die bangun.bagus.medina suke air.tak dapat naik dapat tengok pun jadilah ekk
 mommy panggil buat taktau jek.makin taknak pandang yelah T__T
 buat2 pandang laen.annoying lah mommy ni.hahahaha
 oklah.amek gambo dari belakang jek T____T
 muke sape lagi excited ni.yelaaahhh.nak tinggal aku dah pasni.harus lah muke excited u olsss
see? aku kene tinggal T______T tapi muke tetapppp tersenyum.hehe.sebab aku tak kisah pun.aku ni nampak jek macam berani woi.ketaq jugak lutut nak naek roller coaster.pecah rahsia.hahahaha
aku tak crop gambar ni.aku lupe sape amik.saje sabotaj mak tau.macam nak zoom kat perut pun iye.hahaha.tapi i is ok jek.kate dah veranak kannn
 chomel ke annoying mende alah ni? kahkahkah
menu kiteowang kat sane.eh roti john dua lah.mase rafiq queue nak order makanan aku gi toilet.sampai2 die dah makan dulu.haha.total 20.30.makanan untuk that day semua 50%.so times two lah ye anak2 :)
 cik kak yang sombong taknak tengok kamera pun.oowhhh kalau dslr tengok ehh?
 dah besar dah anak dara mak.pelissss jangan cepat sangat besar sayang.tskkk
 ni die penat sangat lah ni sampai terduduk.nak maen game, belum ade ape pun yang sesuai

peace yawwww! mommy jek syok sendiri senyum.dah amek gambo baru die nak ngekek2 ketawa.boleh?
castle belakang rafiq tu ade cafe.berkonsepkan jungle.nak ilang kan dahaga leh lah dapat kan sekrim kat atas tu.aku beli rm5.korang jangan lupe times two ;) sedaaap
 ni chomel kan?
yang game ni aku frust betul.ingatkan boleh lah medina naek.skali tak boleh jugak.budak below 4yo tak bleh.tapi kalau dah 3yo ++ bleh jek.sebab anak sedara aku bleh.tengok size badan lah kot.dah medina memang sah2 lah tak bleh T_____T
 kene buli ngan mommy.hahahahaha
yang game ni pun same.medina excited sangat tengok horse pentipu ni.puuuunnn tak bleh jugak.baeklahhh.nak tengok muke budak tak dapat masuk tak?
dapat masuk kepala kat celah2 gate die pun jadilah.hehe
 ni lagi building yang bleh maen lego macam bilek aku masuk tadi.tapi aku idok lah masuk lagi
game ni best.kite kene naek sendiri ngan tarik tali tu.sape badan gems siket kompem sampai lambat.hehe.i gurau je ye u olss ;)
 bersepah signboard die.legoland ni besaaaaaa gile.tapi korang takkan tersesat punye lah
 muke penat lah medina ni.aku pun terase penat.yelaahhh.game banyak.tapi semua pun tak boleh.acane?
 haa.atlast ade pun yang boleh medina maen.die pun dah macam teruja sikit tu
 mommy soh amek gambo dulu kalau nak masuk.tak kire.haha
 jadik lahhhhh.playground tuk medina.besar.memang puas hati lah budak dapat maen dalam ni
 reban ayam, kandang kambing, kandang lembu, segala kandang ade.haha
 part ni memang daddy lah layan.i  penat hokayyyy.
baru senyum kan? see? see? hehehe.kesian die tau.dari kul 2 lebih masuk, mase ni nak dekat kul 6 dah.baru dapat yang sesuai ngan jiwa.hehe
 over plak ;p
 nak maen sendiri plak.boleh jekk
 'nak g tempat lain pulak lahh'
 
 'ape abang ni maen? macam best jek'
 'sekiuuuus meee'
 'tepi sikit boleh?'
 'eh tepppi lahh'
 'haaaaa'
 'yes! dapat pun aku conquer sensorang'

T__T ganas anak mak.weiiii.aku baru bwat caption kat gambo tapi dah penat lah weiii.sambung nanti bleh.ok2.aku komen dulu serba sedikit.kang buat nye aku sambung bulan depan.mengences plak mimi mok ;p

pada pendapat aku lah kan.tiket yang kite bayar harga bape tuh.140 kan dewasa (mak tak sure sebab dapat tiket murah ;p) naseb murah u olssss.kalau tak..menangiiiisss.ngan budak 110 tak silap jugak.memang really2 NOT WORTH IT.untuk saye lah ye.saye pulokkk.hehe.yelah korang.aku bertiga.anak masih kecik, 1.5yo.semua game tak boleh.even game yang macam kat fun fair mak boleh teman kat sebelah pun medina tak boleh.so bwatpe kan.bayar bukan murah macam genting tu ke kan.aku nak jejak sane lagi untuk 3 4 tahun ni memang taklah.kang adik medina acane plak.eh? wekkk.hahaha.eh taknak lah cakap besar kan.kang buat nye dapat tiket free.g jelah tak? haha

TAPI TAPI TAPI........ nanti duluuuu

untuk family yang ade anak 4 tahun keatas or ATLEAST 3.5yo memang recommended.enjoy gile babe game kat dalam tu untuk dieowang.sape anak penakut atau penyegan dun worry.mak or apak bleh teman.kebanyakan game kat dalam tu mak or apak leh teman.kalau takut jugak, takyah belilah tiket.hehe.seap ade satu game tu dieowang leh drive kete sendiri macam nak amek driving license lah konon.bukan sesape pegang kan remote die duuuuuk jek kat dalam kete tu tau.bukaaaan.mau budak tak seronok.pastu ade game yang macam space shot tu tapi version budak punye.pehhh.jeles okayyy jadi budak.tapi takyah nak jeles sangat sebab game budak sume mak or apak budak bleh maen.yang tu nanti aku post entry laen eh.janji.cume bile.taktau ;p termasuk lah update mini land kat dalam tu eh.semua cantik2.kagum aku.

oklah.penat dah menaip ni.chop.sebelum tu.harus lah gambo wajib kan.hehe


bye semua!