Friday, October 5, 2012

20 bulan

weii like seriously anak kau dah 20 bulan??

i miss my baby busyuk masyam medina.tapi ape pun aku bersyukur sangat ngan life aku skang.die lah racun die lah penawar.

skang die dah pandai mengadu domba ni.nanti kalau daddy kacau, die cakap 'mommyyy..daddyyy' sambil kerut2 muka tunjuk kat daddy.same goes to die punye frens atau cousins.kalau die tak bagi amek menan die, nanti die ngadu kat aku 'mommyyyy..die niiii' amboiii tak boleh kene usik sikit.

kalau die nak mintak makan nanti die cakap, 'nak nasi' pastu bile dah hidang kan die cakap 'haa ni nasi' terus bukak mulut luas2.hahaha.die suke nasi.semua jenis nasi die makan.selaen tu die suke makan soto.kalau macam spagheti ape tu sume ikut mood die jek.kadang makan banyak.kadang sikit jek.kalau kudapan die paling suke makan coklat kisses hersheys tu.sejak beli kat langkawi tu, die memang suke makan tu.bile cakap kat die dah abes, die faham.tapi macam tak sampai hati tengok muke die.die duk ulang2 cakap 'mommy..ekel (coklat) abeshhh' sambil bwat gaya tangan yang dah abes tu.lame2 mommy pun cair.terpaksa jadi kan bende tu stok kat umah.kene lah beli kat carrefour.lagi die suke sangat ngan kopok ikan.makan tak benti kalau kopok ikan.itu antara favourite die lah.tapi kan.medina ni tak makan buah sangat lah.hmm.camne ekk.favourite air plak air masak.hahahaha.memang kene bawak kehulu hilir.

ade satu hari tu kan, kiteowang gi kedai makan n nampak cicak.dengan kiteowang medina belum pernah nampak cicak.pastu beria daddy die cakap 'medina, lizard lah' die macam 'eh eh' tapi die tak ikut balik pun word lizard tu.tetibe die cakap 'cicak! cicak!' ngan muke excited.kiteowang mengekek kat situ.dah kenal cicak rupe nye.hahaha.ok.terus cakap 'haa itu cicak sayang' hahahaha.kat kedai yang same jugak ade orang tegur die 'adiiikkk' pastu die ajuk balik cakap ngan aku 'mommy! adiikkk' sambil bwat2 muke gedik tetunduk2.hahaha.pastu ade skali tu, meja sebelah aku ni macam makcik umur awal 40an lah aku rase.skali medina panggil 'nenek!' taulah volume suara budak macam mana.adoiii.aku takut orang terase jek sebab macam belum layak jadi nenek jek.hehehe.kalau aunty die memang panggil 'anti' agak nye nampak tua kat mata medina kot.hehe

seronok layan medina skang sebab kite dah boleh faham ape yang die cakap ngan ape yang die nak.banyak word baru die cakap hari ke hari.yang dulu die sebut english skang die sebut malay pun ade.hahaha.contoh nye nishh - abes seat - duduk sleep - tido.takpe lah nak.mommy tak kisah pun.hehe.

kalau tunjuk gambar, die dah bleh kenal sape dalam gambar tu.kalau gi umah akak ipar aku ade gambar sefamily nanti die cakap 'kakak, aisy, ayash' complete.hehe.kalau tunjuk gambar sendiri die cakap 'ninaaaa'.hehe.kalau orang tanya sape name die, die memang jawab nina.dah cakap banyak kali pun stil nina.haha

ni tengok muke budak notty ni ;)



stress mommy kalau die start punggah semua kasut2 yang ade.daddy die ade beli kan selak.dahla pasang lame, tak sampai seminit daddy tinggal kan rak kasut, die boleh bukak daa.now pasang yang memang untuk child lock.beli kat moms care.10 ringgit jek.baru lah die tak bukak.mommy pun masih panggil daddy tuk bukak kan.hahahaha
pas balik raye arituh berangan nak jadi baby pulaaak.sibuk nak duduk kat cousin die punye yang masih baby.bile balik umah pasang kan playgym ni, die suke sangat.cehhh
haa yang ni berangan minum susu gune botol susu menan.seap amek bantal, baring depan tv macam selalu die bwat kalau minum susu.pada hal die tengah maen mase ni.hehe
die suke amek kopiah daddy tuk bwat gaya orang semayang.tu tengah nak sujud lah tu.pastu dulu kan kalau die bace doa makan, bile tadah tangan die diam jek pastu amiin.skang mulut seap kumat kamit.hahahahha
ni memang lah sangat drama queen kan.mase ni die mintak ape aku lupe lah.tapi nanges beria.nak tengok muke tak sampai lima minit??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.

.










 
drama kan???

oklah.drama mane pun die, setiap hari die lah antara sebab aku nak bangun tido awal.nak peluk and cium dulu sebelum bwat pape.and die tetap akan terus jadi baby untuk aku.love you so much my baby ;)

bye.

2 comments:

  1. Ala qutenye muke dier nangis... geram kite.. xsabarnye lah.. hehe ;-)

    ReplyDelete