Friday, February 22, 2013

ABC dan colour

Assalamualaikum..

Salam hari jumaat semua!

aku happy lah korang sebab makcik kecik dalam rumah tu dah kenal abc n colour.suprisingly dari A-Z.mase memula tau die kenal abc, huruf w ngan y die diam siap senget2 kan badan sambil gigit jari tak jawab(maknenye tatau lah tu :D) pastu semalam dah tau complete dari A-Z.bile tanye bersusun pun tau, bile tulis sepah2 pun tau.dan dalam seminggu ni kalau g jalan kat parking tu die sebut huruf ape die jumpe.die pun very the excited u olls.hahaha.jumpe tengah jalan pun sebut huruf yang die fokus.ingat mak die je ke yang excited.huahuahua.sorry ye kalau aku terjakun sangat anak pandai abc.anak first kan,takde niat nak menunjuk okay? *peace!*

alkisah nye aku tak notice pun since bile medina dah kenal abc ni.satu petang yang hening, (poyo) medina telah memecahkan kesunyian rumah dengan tibe2 datang kat aku sambil cakap, 'mamiiiii, nina leshhh' aku ingat die maen conteng2 kat buku macam selalu tu.aku pn ok lah kan.skali rupenye die 'tulis' kat dinding bilik. DENG!!!!!!!!!! tak pernah skali pn die conteng dinding umah.petang tu tugas marah bagi kat daddy.mommy kene jage reputasi sebab tu die sayang mommy lebih.hihihi.yang sebenarnye die takut kat daddy die lebih dari aku.kalau aku marah leh senyum2 lagik.esok nye aku pun belikan lah drawing block (cover upin ipin) aku cakap kat die.nak tulis kene tulis kat upin ipin.takleh kat wall.seap maen sep2 ibu jari lagi.haha.pastu bile dah ade drawing block tu die conteng2 pastu die soh aku plak.memule aku lukis lah ape yang tergerak kat kepala.tapi tahap mane jelah aku pandai lukis.lukis fish ngan cat pun kene gelak jek ngan rafiq.cessss.pastu aku pun tulis lah huruf satu persatu.walawehhh.die dah kenal rupenye.tahap kejakunan start dari situ.*sorry terlebih excited*

lepas dah gitu, mase birthday die aritu terkebetulan ade dapat pencil color, marker pen colorful yang dora punye tu.wahh.lagi lah excited kan die nak menulis.mak die pun same *tutup muke* mase nak amek pencil colour yang comel2 tu aku soh amek setiap satu.takleh amek semua.kang pensil kemane, semua pun ilang.mommy ni dahla 'rajin' kemain nak kemas umah.memang ade color yang die dah tau mcm yellow ngan blue.tapi bile die mintak aku soh sebut colour bg setiap colour tu semua nye betul.skali lg mak nak pitam.hahahaha.die tau pink, purple, red, black, blue, white.eh tu je ehh.ingat kan banyak dah.heheh.terover plak.green die blm tau lg.die maen hentam jek kaler ape die nak sebut kalau tunjuk green.anak oh anak.hehe.

oklah.itu jek.tadi ngah type2 skali bos bagi keje plak.bile dah jadi draft mood nak menambah cerita pun dah takde.sambung bile ingat nanti.

bye kengkawan!

Thursday, February 7, 2013

2 yo

Assalamualaikum..ehem ehem..lame tak menaip nak start pun asek type delete.type delete.hihi.ade yang rindu i tak?

skang ni baru leh tarik napas lega kot sebab keje dah settle.kalau ade pun sikit2 jek tak macam aritu.sekali gedebuk atas meja.nak tido pun tak sempat.pasni suku tahun kedua lah start busy balik.

nak cite.kelmarin anak dara aku dah 2 tahun u olls.makin cheeky die skang.pejam celik je ek dah 2 tahun.tak rase pun lame.kiteowang buat majlis makan2 untuk medina sempena die 2 tahun ni.takde lah party mane sangat pun.just jemput kawan rapat n family tedekat jek.jom layan gambar sikit yang aku dah resize.

  buat muke

 pun same.hehe

 skang ni dah upgrade sikit.ngan tangan2 letak atas bahu macam gaye ade aku kisah.haha

 anak manja mommy ngan daddy

hoi aku tatau lah nape die takleh tegak.sengetkan lah pale korang.hehehe.

yang ni pun same.malas nak pk.tengok jela ekk.hehe


nanti aku tambah gambar mase majlis ni k.ni pun aku resize sebab nak letak dalam group whatsapp.hehe.i is malas.
pekembangan die dah 2 tahun ni;

kuat mengusik.nanti kalau buat something yang saje nak tarik perhatian kite pastu bile kite tegur die bwat2 tak dengar pastu toleh laen control senyum.haha.suke maen sembunyi2 pahtu tanye 'mane ninaaa' kadang belakang langsir kadang tu cume bawah sofa kat kaki kite jek asalkan muke die tak pandang orang die gi tanye mane die.hahaha

kepo.kalau aku ngan rafiq ngah cakap mesti nanti die tanye 'ape mommy, ape nape?' kelakar tau mase mule2 tu.kekadang die ngah maen something pastu dengar aku cakap ngan rafiq macam 'yang, nape tak bla bla bla kan' nanti die terus datang kat aku, 'ape mommy ape' kalau macam aku ade buat nada macam tak puas hati cakap kat rafiq 'yang, awak ni bla bla eh?' nanti kedek2 datang kat aku tanye 'ape mommy? ape? nape? daddy acau(kacau) mommy?' sambil bwat muke angguk2 seorang mak bertanye kan anak nye.hahaha

suke bitau die kentut.hahaha.kalau die kentut bunyi tu memang tau lah die nanti die cakap 'mommy!! nina entut(kentut) ieee syuk(busuk) sambil tutup idung.hehe.kalau die ngah maen dalam bilik die sanggup tu kua semata2 bitau die kentut.bertuah betul

kuat melaram.girl kan.haih lahh.abes bedak blusher lipstik mommy.sampai kan foundation pun die selet jek kat muke.gerraaaam jek rase.ngan pakai heels mommy lagi.pastu bwk beg lame die gantung kat leher.kekonon henbeg.pastu jalan keliling umah.hehe.kalau kiteowang nak kua pandai pilih kasut dah.ikut suke die jek nak yang die suke.kadang kene leka kan bende laen dulu baru leh bagi pakai kasut yang sesuai.yelah.kekadang tu die nak pakai selipar jek.atas dah kemain pakai gaun.hihi

suke berkawan.i feel u mommy cha :) terlebih peramah ngan orang sampai kekadang kesian kalau ade yang buat dunno jek.haha.mostly layan lah kan.tapi bukan semua pun suke budak.hehe.ni sah ikut daddy die.taknak mengaku ;p

suke SEMUA barang orang lain.yang ni memang mengundang betul.ape orang punye semua die suke.bukan die takde pun.tapi die memang suke2 nak orang laen punye.selalu berebut ngan cousins lah kan

berangan.die suke bagi barney makan, minum susu, tido kan barney.tang lain die nak berangan tu aku tak kisah sangat.tapi tang susu tu.haihlah.seap tonggengkan betul2 sampai susu pun tumpah.saje jek nak kene amukan dulu tau.tapi sekejap jelah.tengok muke die besungguh nak bagi barney susu lah makan lah memang tak sampai hati.chomel weyyyy.

nyanyi ngan joget.kalau tang nyanyi tu die memang sungguh2.tapi amek bunyi ujung jek.mcm lagu adam hawa tu. demi cintaaaa(dengar bunyi taaaa sebab jerit kuat2) dalam hatiku (dengar kuuuu) ke hatimu ek.mane2 satulah.hehe.kalau lagu barney tu i love you (uuuuuu) you love me (meeeee) we're happy family(lii) with a great big hug (yakkkkk sambil hug mommy kuat2) and bla bla bla..amik yang ujung jek semua.hehehe.

ape lagi ek.so far itu jelah yang ingat mase umur dah 2 tahun ni.cakap pun dah faham walaupun pelat2.dah pandai buat ayat.yang aku pasan die belum boleh sebut huruf L.selalu aku nyanyi 'lion licking lollipop el el el' tapi die ikut tang el jek.soh sebut salam jadik sayam jugak.ball jadi bon.pun boleh.hahahaha.takpe baby.mommy tunggu k.mommy akan selalu support medina.mommy ngan daddy sayang medina dunia akhirat.mommy doakan medina berjaya dalam hidup, jadi anak yang bertanggungjawab, solehah.semoga medina berjaya dunia dan akhirat.doa mommy ngan daddy sentiasa mengiringi medina T___T sedih lak anak cepat sangat membesar ni.

oklah.bye!



Monday, February 4, 2013

Februari sudah

one happy family

anugerah yang tak ternilai
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tbc.bye!