Friday, February 22, 2013

ABC dan colour

Assalamualaikum..

Salam hari jumaat semua!

aku happy lah korang sebab makcik kecik dalam rumah tu dah kenal abc n colour.suprisingly dari A-Z.mase memula tau die kenal abc, huruf w ngan y die diam siap senget2 kan badan sambil gigit jari tak jawab(maknenye tatau lah tu :D) pastu semalam dah tau complete dari A-Z.bile tanye bersusun pun tau, bile tulis sepah2 pun tau.dan dalam seminggu ni kalau g jalan kat parking tu die sebut huruf ape die jumpe.die pun very the excited u olls.hahaha.jumpe tengah jalan pun sebut huruf yang die fokus.ingat mak die je ke yang excited.huahuahua.sorry ye kalau aku terjakun sangat anak pandai abc.anak first kan,takde niat nak menunjuk okay? *peace!*

alkisah nye aku tak notice pun since bile medina dah kenal abc ni.satu petang yang hening, (poyo) medina telah memecahkan kesunyian rumah dengan tibe2 datang kat aku sambil cakap, 'mamiiiii, nina leshhh' aku ingat die maen conteng2 kat buku macam selalu tu.aku pn ok lah kan.skali rupenye die 'tulis' kat dinding bilik. DENG!!!!!!!!!! tak pernah skali pn die conteng dinding umah.petang tu tugas marah bagi kat daddy.mommy kene jage reputasi sebab tu die sayang mommy lebih.hihihi.yang sebenarnye die takut kat daddy die lebih dari aku.kalau aku marah leh senyum2 lagik.esok nye aku pun belikan lah drawing block (cover upin ipin) aku cakap kat die.nak tulis kene tulis kat upin ipin.takleh kat wall.seap maen sep2 ibu jari lagi.haha.pastu bile dah ade drawing block tu die conteng2 pastu die soh aku plak.memule aku lukis lah ape yang tergerak kat kepala.tapi tahap mane jelah aku pandai lukis.lukis fish ngan cat pun kene gelak jek ngan rafiq.cessss.pastu aku pun tulis lah huruf satu persatu.walawehhh.die dah kenal rupenye.tahap kejakunan start dari situ.*sorry terlebih excited*

lepas dah gitu, mase birthday die aritu terkebetulan ade dapat pencil color, marker pen colorful yang dora punye tu.wahh.lagi lah excited kan die nak menulis.mak die pun same *tutup muke* mase nak amek pencil colour yang comel2 tu aku soh amek setiap satu.takleh amek semua.kang pensil kemane, semua pun ilang.mommy ni dahla 'rajin' kemain nak kemas umah.memang ade color yang die dah tau mcm yellow ngan blue.tapi bile die mintak aku soh sebut colour bg setiap colour tu semua nye betul.skali lg mak nak pitam.hahahaha.die tau pink, purple, red, black, blue, white.eh tu je ehh.ingat kan banyak dah.heheh.terover plak.green die blm tau lg.die maen hentam jek kaler ape die nak sebut kalau tunjuk green.anak oh anak.hehe.

oklah.itu jek.tadi ngah type2 skali bos bagi keje plak.bile dah jadi draft mood nak menambah cerita pun dah takde.sambung bile ingat nanti.

bye kengkawan!

2 comments:

  1. wahh excited nye kite bace..

    em dgr keisha bersuara pun kite dah sronok inikan plak nak tggu dier pandai cakap nnti.. hihi..

    ReplyDelete
  2. waaa pandainya dina!!! da macam budak tadika ok! cha kenal huruf B je haha reti nyanyi je makcik tu kkikiki.

    ReplyDelete